Търсейки здравословно и леко ястие за обяд на работа попаднах

...
Търсейки здравословно и леко ястие за обяд на работа попаднах
Коментари Харесай

Чудесна рецепта за тиквена супа!

Търсейки здравословно и леко ядене за обяд на работа попаднах на доста забавна за тиквена чорба, която ще споделя с вас в тази публикация. Тиквената чорба е страховит избор за всички, които търсят нещо сезонно (при вярно предпазване, схваща се), с което могат да създадат засищаша и вкусна чорба. Към самата нея може да добавите крутони и да я пасирате, с цел да стане на крем чорба. Можете да я извършите и без всевъзможни месни усети в случай че сте вегетарианци. Надявам се рецептата да ви хареса - аз я тествах и не беше по никакъв начин неприятна. 
Продукти:
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
1 праз, единствено бяла част, нарязана
1 скилидка чесън, смачкана
1/2 чаена лъжичка надробен кориандър
1 чаена лъжичка надробен кимион
1/2 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
1кг обелена тиква, на кубчета
1 огромен картоф, обелен, нарязан на кубчета
1л течен ресурс от пилешко месо или растителен течен бульон
1/2 чаша (125 мл) сметана
Приготвяне:
Загрейте олио в огромна тенджера на слаб огън, прибавете лук и праз и варете 2-3 минути, до момента в който омекнат. Добавете чесън и подправките и гответе, разбърквайки, за 30 секунди. Добавете тиква, картофи и бульон и оставете да заври. Включете топлината на ниско равнище, покрийте и оставете да къкри в продължение на 30 минути. Оставете леко да се охлади, след което смесете на порции. Върнете супата в тиган, разбъркайте сметаната и загрейте деликатно. Подправете и прибавете още малко индийско орехче по избор.
Държа да подчертая, че самите подправки са напълно по ваш усет, а самата рецепта може да има доста вариации съгласно това за какъв брой опитни готвачи се считате. Споделете с нас мнението си в мненията. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР