Търсете на пазара новия, шестнайсети том от вълнуващата поредица „История

...
Търсете на пазара новия, шестнайсети том от вълнуващата поредица „История
Коментари Харесай

История на войните: Реконкистата – 7-вековният сблъсък между исляма и християнството в Иберия  

Търсете на пазара новия, шестнайсети том от вълнуващата поредност „ История на войните “. Премиерното четиво с създател Ростислав Ботев е отдадено на „ Реконкистата: Война на две религии “ и се популяризира с логото на издателство „ Милениум “.

Книгата преглежда в цялата му трудност многовековния конфликт сред християни и мюсюлмани, който се разиграва на Пиренейският полуостров.

Реконкистата не е война в обичайния смисъл на думата, а съставлява огромен развой на въоръжени спорове, който оставя дълготраен отпечатък върху политическите и обществените действителности в района и има фундаментално значение при образуването на държавната традиция в Испания и Португалия.

В началото на VIII век арабските войски нахлуват в земите на тогавашното Вестготско кралство и причисляват към своя халифат съвсем цяла Иберия. В отговор локалните християни се активизират, с цел да отвоюват земите си от нашествениците. Това обаче им лишава повече от седем епохи, които са изпълнени с исторически сражения, погроми и победи и многочислени исторически обрати. Реконкистата ражда паметни персони и именити военни тактики, оставили дълготраен отпечатък в културната тъкан на обособените нации.

Настоящото издание разполага с богат илюстративен материал, теоретичен уред и показател на личностите и събитията, упоменати в книгата.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР