Търсенето на висококвалифицирани кадри с висше образование ще нараства трайно

...
Търсенето на висококвалифицирани кадри с висше образование ще нараства трайно
Коментари Харесай

30% от българите не могат да си намерят работа след завършване на университет

Търсенето на висококвалифицирани фрагменти с висше обучение ще нараства трайно в годините, движено от софтуерната промяна на стопанската система, предвижда преди два дни министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. На този декор любопитна ранглиста на интернационален екип демонстрира къде сме на европейската карта по осъществяване на неотдавна приключили висшисти.

Приблизително 30% от българите не си намират работа, откакто завършат университет, излиза наяве от проучването, направено от група специалисти от компанията за образования TheKnowledgeAcademy. Въз основа на данни от Евростат, те сформираха ранглиста на % реализация на пазара на трува в Европа за преди малко приключили висшисти.

С общ резултат 91.8% най-добре се осъществят приключилите в Исландия, следвани от студентите в Малта (90.4%), Холандия (89.2%), Норвегия (89.2%) и Германия (88.7%). От другата страна на спектъра има няколко страни, които не се оправят доста добре с усвояването на трудовия капацитет на неотдавна дипломиралите се и България е измежду тях, наред с Румъния, Франция, Хърватия и Испания с към и над 30% безработни висшисти. Резултатите са още по-тревожни в Гърция и Италия, където към 50% от неотдавна приключилите университети не съумяват да се осъществят.
employment-rate-education-europe-map.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР