Търсенето на такива панели намалява, поясниха от компаниятаLCD панелите постепенно

Търсенето на такива панели намалява, поясниха от компаниятаLCD панелите постепенно ...

Samsung спира производството на LCD панели до края на 2020.


Търсенето на такива панели намалява, поясниха от компанията

LCD панелите постепенно отпадат от пазара, търсенето намалява
(снимка: CC0 Public Domaing)

Южнокорейският производител Samsung Display реши да прекрати цялото производство на течнокристални панели ( LCD) в родината си и в Китай до края на тази година, заяви говорител на компанията във вторник, цитиран от Ройтерс.

Samsung Display е поделение на Samsung Electronics Co Ltd. Фирмата заяви още през октомври, че прекратява дейността на една от двете си производствени линии за LCD, заради намаляващото търсене на такива панели.
още по темата
„Ние ще доставим всички поръчани LCD панели на нашите клиенти до края на тази година без проблеми”, се подчертава в съобщението на компанията.

През октомври Samsung Display заяви, че ще инвестира 13,1 трилиона вона (10,72 милиарда долара) в пари и оборудване за модернизиране на своята производствена линия, тъй като е в условия на свръхпредлагане и спад на глобалното търсене на смартфони и телевизори.

Инвестицията ще е разпределена в рамките на следващите пет години и ще се фокусира върху превръщането на една от южнокорейските LCD линии на Samsung Display в съоръжение за масово производство на по-модерните дисплеи с „квантови точки”.

Източник: technews.bg