Търсенето на смартфони Huawei в Китай скочи рязко след санкциите

...
Търсенето на смартфони Huawei в Китай скочи рязко след санкциите
Коментари Харесай

В Китай уволняват за iPhone, заръката е да се купува Huawei


Търсенето на смарт телефони Huawei в Китай скочи внезапно след глобите от Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайските компании интензивно поддържат Huawei. Новите наказания на Съединени американски щати против производителя на смарт телефони провокираха редица ответни дейности от страна на китайския бизнес.

Така да вземем за пример, компанията Jiangsu Capital Wine & Spirits Co. разгласява лист с нови правила за своите чиновници, за които оповестява китайският източник My Drives. Списъкът с правила е къс и доста явен:

Правилата също по този начин гласят, че притежателите на смарт телефони iPhone би трябвало да ги заменят с телефон на китайска компания в границите на 30 дни. В противоположен случай тези чиновници ще бъдат уволнени.

Това не е първата китайска компания, която принуждава чиновниците да преминат към смарт телефони локално произвеждане. В някои случаи фирмите изискват закупуване само на смарт телефони Huawei.
още по тематиката
Същевременно, източници от магазини за търговия на дребно в Китай удостоверяват, че на пазара се следи избухлив растеж в търсенето на смарт телефони Huawei. Това е резултат от новите наказания на Съединени американски щати, които влязоха в действие на 15 септември. Сега Huawei не може да поръчва съставни елементи, които са създадени с американски технологии и съоръжение.

Повишават се цените освен на използваните Huawei модели, само че и на новите смарт телефони на компанията. Цените за определени модели към този момент са скочили с 40%, спрямо януари тази година.

Така да вземем за пример, цената и на без това скъпия Huawei Mate 30 RS Porsche Design се е покачила с $444. Средно, цените на смарт телефоните Huawei са се нараснали с $60-74. Много устройства на едро се разпродават за минути. Магазините за електроника непрекъснато поправят цените, които се повишават съвсем всеки час.

Мнозина консуматори в Китай вземат решение да си купят Huawei смарт телефон в този момент, преди устройствата да нарастнат още повече и да изчезнат от магазините. Всички схващат, че насъбраните съставни елементи ще стигнат на Huawei за стеснен интервал от време. В близко бъдеще стартирането на смарт телефони с марката на компанията може да бъде прекъснато.

Анализатори настояват, че Huawei има ресурси от съставни елементи доникъде на идната година. Спекулира се, че Huawei ще редуцира моделите си смарт телефони и също по този начин ще вкара ограничавания за броя на създадените устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР