Търсенето на резервоари за съхранение на петрол в Сингапур се

...
Търсенето на резервоари за съхранение на петрол в Сингапур се
Коментари Харесай

Евтиният руски петрол се смесва в Сингапур и след това се реекспортира в световен мащаб: Bloomberg

Търсенето на резервоари за предпазване на нефт в Сингапур се усилва заради растежа на лихвите и облагите от смесването на евтини доставки на гориво от Русия с доставки от други снабдители, заяви Bloomberg, базирайки се на източници.

Според осведомени този развой може да спомогне за прикриване на произхода на товарите.

В отчета се показва, че Сингапур не е забранил вноса на съветски нефт или петролни артикули, само че на основаните там финансови институции е неразрешено да финансират или да търгуват с съветски артикули и компании.

Напоследък потоците от съветски недопечен нефт и горива към Азия и Близкия изток се усилват, написа Bloomberg, като прибавя, че тези колета " от ден на ден се насочват към центрове за разбъркване и преразпределение като Сингапур и Фуджейра в Обединените арабски емирства, където могат да бъдат смесени, преопаковани и реекспортирани в международен мащаб ".

Тенденцията за увеличение на доставките от Русия за Азия и възходящата роля на хъбовете в тяхното преразпределение може да се ускори още повече през идващите седмици, защото Европейски Съюз се готви да вкара нови ограничавания за съветските петролни артикули на 5 февруари, написа изданието.

Междувременно данните за следене на кораби от Vortexa демонстрират, че през декември терминалите за приемане на нефт в Сингапур са приели над два пъти повече съветска нафта и мазут спрямо предходната година. Градът-държава е получил 2,6 млн. барела нафта, което е близо 40 пъти повече от количеството, взето година по-рано, се споделя в отчета.

Според Уилям Тан, старши вицепрезидент на основаната в Сингапур консултантска компания за корабни горива Miyabi Industries, търговците и доставчиците на горива сега се интересуват от съхранението и смесването на петрол заради " доста положителните " маржове на облага от тези действия.

Това се дължи на съществуването на доста евтини доставки на съветски мазут и други артикули, като да вземем за пример леко циклично масло, изяснява Тан. По негови оценки търговците могат да получат близо 20% марж на облага от смесването на съветски съставни елементи с други марки, с цел да се получат смесени мазутни артикули. Обикновено тези облаги са сред 10 и 12 %, сподели той и добави, че маржовете могат да се усилят още повече, в случай че продавачите се стремят да разтоварят своите товари заради повече търговски ограничавания.

Част от това смесено гориво може да влезе в състава на бункерното гориво в Сингапур или да се търгува с близки страни като Индонезия и Виетнам ", сподели Тан, представен от Bloomberg.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР