Търсенето на подводницата, изчезнала по време на експедиция за разглеждане

...
Търсенето на подводницата, изчезнала по време на експедиция за разглеждане
Коментари Харесай

Кислородът на подводницата Титан свършва, издирването продължава

Търсенето на подводницата, изчезнала по време на експедиция за разглеждане на останките на кораба " Титаник ", доближава през днешния ден сериозния 96-часов предел на доставяне с О2, когато се чака въздухът да свърши, съобщи Асошиейтед прес.

Подводницата " Титан ", проектирана да има ресурс от въздух за към четири дни, била спусната в северната част на Атлантическия океан рано в неделя.

Това значи, че срокът за разкриване и избавяне на петимата души вътре изтича почти мржду 6 часа тази заран източноамериканско време (13 ч. българско време) и 8 ч. сутринта (15 ч. българско време), сочи информация, предоставена от американската брегова защита и компанията, която провежда експедицията.

Специалисти подчертаха, че това не е тъкмо пресмятане и срокът може да бъде продължен, в случай че хората на борда са подхванали ограничения, с цел да запазят кислорода допустимо по-дълго.

Още кораби и други плавателни съдове са изпратени на мястото, където подводницата изчезнала, а бреговата защита на Съединени американски щати сподели през днешния ден, че подводен робот, спуснат от канадски транспортен съд, е стигнал океанското дъно и е почнал да търси " Титан ".

Американските ласти се надяват, че подводни звуци, които бяха чути, може да оказват помощ за ограничение на площта на издирването, чийто обсег е два пъти по-голям от тази на щата Кънектикът и във води с дълбочина 4 километра.

Френски транспортен съд с робот за дълбоководно гмуркане е достигнал зоната за търсене на подводницата, заяви през днешния ден френският институт за морски проучвания " Ифремер ", представен от Ройтерс.

Изследователският транспортен съд " Атланте " първо употребява ехо-звук, с цел да направи точна карта на морското дъно, с цел да може търсенето на робота да бъде по-целенасочено, съобщи институтът.

Великобритания включи експерт по подводници в екипа, който търси " Титан ", заяви през днешния ден представителят на министър-председателя Риши Сунак.

Той сподели още пред кореспонденти, че аероплан е доставил профилирана техника от Обединеното кралство, с цел да подкрепи търсенето.

В неделя следобяд бе обявено, че " Титан " е изгубил курса си на към 700 километра южно от Сейнт Джонс, в канадската провинция Нюфаундленд, до момента в който е бил на път към мястото, където преди повече от век е потопен емблематичният океански лайнер.

Компанията за подводни изследвания " Оушънгейт експедишънс ", която провежда спусканета на подводвицата, от 2021 година изследва останките от " Титаник " и подводната екосистема към него.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР