Търсенето на останки от изгубения остров Атлантида е започнало по

...
Търсенето на останки от изгубения остров Атлантида е започнало по
Коментари Харесай

По следите на Атлантида в Средиземно Море

Търсенето на остатъци от изгубения остров Атлантида е почнало по южните крайбрежия на Кипър.

След 10 години интензивно проучване, американецът Робърт Сармаст твърди, че е събрал доказателства, с цел да потвърди, че приказният остров се намира на към една миля дълбочина в морето сред Кипър и Сирия.

 По следите на Атлантида в Средиземно Море

Той споделя, че е разкрил " към 48 " от 50-те географски характерности, разказани от Платон, преди да бъде " погълната от земята ".

До края на август той се надява да са потвърдили, че Атлантида не е просто плод на фантазията и въображението, само че същинска империя с каменни храмове, мостове, канали и пътища.

" Това, което сме разкрили, е скрита земна маса, която дава отговор на прословутото изложение на Платон съвсем тъкмо ", сподели той на кипърското пристанище в Лимасол.

" За първи път сме в положение да напаснем това изложение с действително място, което мисля, че ще потвърди, че това, в което античните светове са вярвали, т.е. че Атлантида съществува, е истина, а не е мит. "

Фактът, че тя може би се намира сред Гърция и Египет, има " страховит смисъл ", сподели той, защото от тези земи потегля изторията за Атлантида.

В разговорите си Timaeus и Critias, Платон разказва по какъв начин Атлантида, " остров, по- огромен по територия от тази на Либия и Азия ", е потопен под водата към 9 600 година преди Христа.

Тя е имала " най-хубавата почва в света, обилие от вода, и е разполагала с отличен сдържан климат. " Нейните жители са били толкоз благословени под върховенството на 10 първенци, че малко, в случай че има такива, са били принудени да поставят физически труд.

Г-н Сармаст, който е бил удивен от Атлантида още от юношеството си, построил теорията си въз основа на проучванията на съветски и израелски учени, които намерили сектор от земя, потънал покрай кипърското крайбрежие през 1989 година.

 По следите на Атлантида в Средиземно Море

С помощта на специфичен програмен продукт, той е изучил подводният регион с доста по-голяма степен на резолюция, в сравнение с преди този момент е било допустимо.

" Сега ние знаем, че Средиземно море е една от най-активните геоложки зони в света и че в един миг то е претърпяло " епохалните наводнения ", които разказва Платон ", сподели той.

Ангела Хендерсън, английски член на екипа, съобщи: " Това ще бъде най-важното археологическо изобретение в историята. "

Но пък археолог, който изиска да не се " свързва " името му с това изказване, сподели: " Това не е археология. Доколкото сме заинтригувани, това е просто още едно неуместно изказване. "

През последните години Атлантида “бе намирана ” покрай Азорските острови, Америка, Крит, Санторини и Антарктика.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР