Търсенето на общи решения за взаимодействие между местната власта, академичната

...
Търсенето на общи решения за взаимодействие между местната власта, академичната
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних откри среща на Съюза за стопанска инициатива

Търсенето на общи решения за взаимоотношение сред локалната власта, академичната общественост и бизнеса е значима задача, изключително във време на рецесии и провокации.

Затова поздравявам тази срещата, която минава под мотото „ Заедно можем повече “. Добър образец в това отношение е идеята Варна – Град на Знанието, която сплотява напъните на Община Варна, бизнеса, просветителния и теоретичен бранш за осъществяване на цялостния капацитет на града, съобщи кметът Иван Портних при отркиравено на конгрес, проведен от Съюза за стопанска самодейност (ССИ). На събитието участва и Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината.

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова, увери участниците в срещата, че организацията ще продължи и отсега нататък да бъде дейна страна по всички значими за бизнесмените тематики. 

Съюзът за стопанска самодейност сплотява представители на всички браншове и компании с друг профил. В момента членовете са близо 11 хиляди, а част от ССИ са още 66 браншови организации, както и 103 общински. Членовете на съюза обезпечават общо над 120 хиляди работни места в страната. На форума бяха наранени няколко съществени тематики. На първо място – опциите за отбрана на ползите на членовете на ССИ в границите на Националния съвет за тристранно съдействие. Друга значима за локалния бизнес тематика беше обвързвана със съдействието, което съюзът може да окаже при работа с финансови принадлежности – както национални, по този начин и европейски. Друг фокус на ССИ е ориентиран към по този начин наречения „ зелен преход “ и опциите, от които родният бизнес ще може да се възползва.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР