Търсенето на нови възможности за насърчаване на партньорството между България

...
Търсенето на нови възможности за насърчаване на партньорството между България
Коментари Харесай

България и Армения ще насърчат двустранното партньорство в икономиката, туризма и образованието

Търсенето на нови благоприятни условия за поощряване на партньорството сред България и Армения в стопанската система, туризма и образованието, разискаха на среща през днешния ден президентът Румен Радев и министърът на външните работи на Република Армения Арарат Мирзоян, който е на посещаване у нас.

Тази година двете страни означават 30 години от установяването на двустранни дипломатически връзки, само че мощните духовни и другарски връзки сред българи и арменци датират от епохи, бе очебийно на срещата.

Обща бе позицията, че трайното подсилване на стабилността и разширението на транспортната съгласуваност в Черноморския район и Кавказ е от основно значение за стимулиране на вложенията.

Според министър Мирзоян откриването на директна въздушна линия сред София и Ереван може да трансформира България в транспортен хъб за Армения и ще улесни реализацията на разнообразни планове в региона на превоза.

Държавният глава означи, че арменската общественост в България е изцяло интегрирана и има значима роля в публичния живот на страната. По думите на президента това дава отлични благоприятни условия за следващо разширение на двустранното съдействието в стопанската система, културата и образованието. Румен Радев насочи покана и към президента на Армения Вахагн Хачатурян да посети страната ни.

По време на срещата беше разисквана и нуждата от резистентност на процеса по подсилване на стабилността и сигурността в района на Кавказ, както и ролята на Европейския съюз и на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в този развой.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР