Търсенето на марихуана значително превиши предлагането през първия ден от

...
Търсенето на марихуана значително превиши предлагането през първия ден от
Коментари Харесай

Големи опашки след като марихуаната в Канада стана законна

Търсенето на марихуана доста надвиши предлагането през първия ден от легализацията на опиата в Канада, оповестява телевизия CTV, представена от БГНЕС.
Огромни опашки се извиха пред пунктовете за продажба на индийски коноп още преди тяхното отваряне, което беше планувано за 9:00 или 10:00 часа локално време в сряда. На мнозина се наложи да чакат по половин ден, преди да се снабдят със заветното количество дрога. Своеобразен връх сложи гражданин на Монреал, провинция Квебек, който се появи пред един от четирите магазина за канабис в града още в 03:45 часа сутринта.
От сряда, 17 октомври, канадците имат право отглеждат, имат и употребяват канабис за развлекателни цели. Производните на канабиса, като храни, козметика или електронни цигари с марихуана, ще бъдат позволени от 2019 година.
Канадските производители на канабис към този момент печелят милиарди. Трите най-големи компании, регистрирани на фондовата борса в Торонто, към този момент са натрупали повече от 30 милиарда канадски $ (19,9 милиарда евро). Легализирането би трябвало да подтиква канадската стопанска система и да генерира сред 816 млн. и 1,1 милиарда $ спомагателни доходи през четвъртото тримесечие на настоящата година.
Националната статистическа работа пресмята, че до края на 2018 година в лицензираните магазини ще купуват канабис 5,4 милиона канадци или 15% от популацията.
Канабисът обаче няма да може да се употребява на всички места. В някои градове, като Монреал, за използването на канабис ще се ползват същите правила като при цигарите. В други градове пушенето на " джойнт " ще бъде позволено единствено вкъщи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР