Търсенето на кредит сред фирмите от еврозоната достигна максисимума в

...
Търсенето на кредит сред фирмите от еврозоната достигна максисимума в
Коментари Харесай

Бизнесът в еврозоната взима невиждано количество кредити


Търсенето на заем измежду компаниите от еврозона та доближи максисимума в границите на 17 години през второто тримесечие вследствие на ковид, сподели изследване на Европейската централна банка.

Гладът на компании те за пари през април-юни “отразява изключително мощните потребности от незабавна ликвидност на компаниите ”, защото блокирането обхвана огромна част от еврозона та, заяви ЕЦБ въз основа на изследване на 144 банки.

Търсенето на заеми и тегленето на кредитни линии от компаниите през второто тримесечие доближиха “най-високия си чист баланс от началото на изследването през 2003 година ”, добави централната банка.

Кредиторите осведомят, че техните кредитни стандарти – критериите, които употребяват за одобрение на заеми – остават значително непроменени за компании те, защото доста държавни управления се включиха да подсигуряват заемите на компаниите.

Но същият индикатор за потребителските заеми и ипотеките се стегна още повече след стягане на гайките през първото тримесечие.

Търсенето на ипотечни заеми от семействата „ мощно понижа “, а на потребителски заем и други заеми спадна до най-ниското си равнище от 2003 година насам.

„ По-слабото доверие на потребителите, влошените вероятности на пазара на жилища и по-ниските разноски за артикули за дълготрайна приложимост “ оказаха своето въздействие, съобщи ЕЦБ.

Банките чакат по-бавен напредък на търсенето на фирмени заеми през третото тримесечие, до момента в който апетитът на потребителите към ипотеки и по-специално потребителски заем може да се увеличи още веднъж. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР