Търсенето на извънземен живот все повече се насочва към световете

...
Търсенето на извънземен живот все повече се насочва към световете
Коментари Харесай

Нова надежда за живот до Земята

Търсенето на извънземен живот от ден на ден се насочва към световете с океани в Слънчевата система и има нови доказателства, че луната на Юпитер - Европа, би трябвало да бъде първото място. Според нови научни модели, подземните океани на Европа биха могли да поддържат живот, написа БГНЕС.

Екип на НАСА, изравен зад ново проучване, е пресметнал, че процеси като радиоактивен разпад или приливни сили биха могли да генерират задоволително топлота, с цел да може да се получи течна вода на ледената луна, на която повърхностните температури в никакъв случай не надвишават към -140 градуса по Целзий.

Резултатите бяха показани на конференцията Голдшмид и занапред следва инспекция, само че те са единствено най-новите в дългата редица от улики, които сочат Европа като допустимо място за живот.

Не сме доста сигурни каква форма може да одобри извънземният живот, в случай че успеем да го намерим, само че океанските светове като луните на Сатурн - Европа и Енцелад, са от огромен интерес за учените.

Под плътните ледени обвивки се чака да има течни океани - открити са струи водна пара. Това дава вяра, че луните могат да са дом на живот, непосредствен до екосистемите към хидротермалните отвори тук на Земята.

НАСА ще стартира задача към Европа през 2024 година Учените работят, с цел да схванат по какъв начин тази задача може да търси признаци за живот - и какъв брой е евентуално да ги открие.

Основната цел на изследванията на планетарните учени на НАСА е намиране от кое място може да пристигна водата. Изследването допуска, че тя е обвързвана с минерали, които са били разградени от топлината на радиоактивния разпад, приливни взаимоотношения с Юпитер или композиция от двете.

Следващата стъпка ще бъде изследване дали са евентуални някои от другите условия за живот. Изпускането на стълбове пара на повърхността на Европа демонстрира, че луната е геологично дейна, танцът ѝ с Юпитер и луните Йо и Ганимед предизвиква вътрешни напрежения, които биха могли да поддържат океана течен.

Прочети още: https://www.actualno.com/cosmos/nova-posoka-za-naukata-eto-kyde-blizo-do-zemjata-moje-da-ima-jivot-news_1475362.html
© Actualno.com
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР