Търсенето на индикации, че на Марс някога е имало живот

...
Търсенето на индикации, че на Марс някога е имало живот
Коментари Харесай

Под повърхността на Марс може да има останки от живот

Търсенето на индикации, че на Марс в миналото е имало живот би трябвало да тръгне в друга посока, а точно - надолу. Според интернационален екип учени от няколко страни, университети и институции, най-хубавата опция за разкриване на следи от живот на Марс е под повърхността на Червената планета, оповестява сп. Popular Mechanics.

Досега търсенето на следи от живот на Марс се съсредоточаваше върху евентуални изсъхнали корита на реки и езера. Според учените обаче това може да не са най-хубавите места за търсене на живот. Според тях тези места са определени, тъй като са скъп източник на информация за живота на Земята, само че това не значи наложително, че това ще е по този начин и на Марс.

" Марс не е Земята. Трябва да приемем, че цялата ни вероятност за еволюцията на живота и по какъв начин той е съхранен, е основан на обстоятелството, че живеем на планета, на която има фотосинтеза ", пишат учените. Те означават, че когато на Земята се е появила фотосинтезата, Марс към този момент най-малко милиард години е била студена планета без атмосфера.

Според учените е малко евентуално на Марс да се е зародил живот милиард години преди Земята. Те считат обаче, че даже и при по-тежките условия на Червената планета, въпреки всичко има благоприятни условия за зараждането на живот под повърхността ѝ. Това е допустимо с помощта на хидротермалната интензивност на Марс, която основава подобаващи условия.

Има мощни индикации, че планетата е имала такава интензивност и то динамична. Това ще може да бъде тествано чак през 2020 година, когато НАСА ще изпрати идващия марсоход. Той ще кацне в зона, за която се счита, че е имала такава интензивност. Учените се надяват да вземат проби от тези зони, които да ревизират новите разбори и изказвания./ vesti.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР