Търсенето на графични процесори като H100 ще продължи да расте,

...
Търсенето на графични процесори като H100 ще продължи да расте,
Коментари Харесай

Nvidia продава 900 тона AI ускорители за тримесечие

Търсенето на графични процесори като H100 ще продължи да пораства, предвиждат анализатори

Ускорители H100 с общо тегло 900 тона се продават единствено в границите на 3 месеца
(снимка: Nvdia)

Търсеното на AI ускорители е неимоверно високо. Основният снабдител Nvidia разгласи, че е продал съоръжение за центрове за данни на стойност 10,3 милиарда $ през второто тримесечие на фискалната 2024 година Анализатори пресметнаха какъв брой тежи това съоръжение.
още по темата
Изследователската компания Omdia твърди, че Nvidia е продала 900 тона високопроизводителни изчислителни графични процесори H100. Средното тегло на един подобен GPU с нагревател е над 3 кг, а Nvidia е доставила повече от 300 хиляди ускорителя H100 през второто тримесечие.

Omdia чака Nvidia да продаде почти същия брой GPU през идващите тримесечия. Това значи, че компанията ще достави на пазара към 3600 тона AI ускорители през актуалната година. В брой сметката демонстрира почти 1,2 милиона H100 на година, в случай че темпото остане същото.

Интересно е сравнението и с артикули като конзоли за игри, галактически кораби, а също и с кучета от породата златни ретрийвъри? Tom’s Hardware изброява какво друго тежи 900 тона:

3600 ускорителя на година явно не са задоволителни, с цел да задоволят ненаситното световно търсене на графични процесори Nvidia, основани на технологии с изкуствен интелект. Очаква се доставките да продължат да порастват.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР