Търсенето на двамата изчезнали вчера моряци в Черно море продължава.

...
Търсенето на двамата изчезнали вчера моряци в Черно море продължава.
Коментари Харесай

Търсят телата на изчезналите рибари


Търсенето на двамата изчезнали през вчерашния ден моряци в Черно море продължава. През миналия ден спасители издирваха телата на двамата починали, само че без резултат.

Тази заран катер на “Морска администрация “ излезе от "Свети Влас” и потегли в посока нос Емине. Водолази и спасители допускат, че тялото на единия от риболовците се е оплело в мрежите и е на дъното на морето наоколо до лодката.

"Шансовете за разкриване на двамата риболовци живи са минимални, защото те са били без избавителни жилетки. При неспокойствие на морето към 4 бала просто е невероятно да оцелеят. Има наклонност риболовците да не носят уместно облекло и да не наблюдават прогнозата за времето “, сподели в ефира на "Здравей, България” шефът на Дирекция "Aварийно-спасителни действия " Георги Мотев.

В понеделник вечер мощен вятър прекатурна лодката на трима риболовци край нос Емине. Двама от тях изчезват в бурните води, а третият оцелява като по знамение. Той е бил със избавителна жилетка.

Инцидентът е станал на към 300-350 метра от брега, а дълбочината е над 30 метра.

Мъжете излезли в намерено море, с цел да приберат улова от деня, а бурята ги изненадала макар предизвестията на синоптиците.

По информация на капитана на избавителния катер оживелият риболовец е бил върху корпуса на лодката със избавителна жилетка, което е разрешило да бъде видян. Във вторник не е имало видимост във водата и водолазите не са съумели да огледат региона. Мотев посъветва риболовците да съблюдават разпоредбите за сигурност при корабоплаване в намерено море./vesti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР