Търсенето и предлагането на складови площи през 2017 г. може

...
Търсенето и предлагането на складови площи през 2017 г. може
Коментари Харесай

Сегмент, който ще продължи да се развива

Търсенето и предлагането на складови площи през 2017 година може да се окачестви като динамично. През миналата година в столицата ползата е бил към хранилища от 1000 до 5000 кв.м. Пазарът на площи от 300 до 700 кв.м. не е изключително деен.

„ Търсенето за наемане на огромни и качествени индустриални парцели продължава и сега. В София се следи повишено търсене, само че ниско предложение на хладилни камери през летния сезон, което продължава и до момента. През изтеклата година са направени две по-големи покупко-продажби за отдаване на складови площи, от които първата е осъществена в средата на 2017-а с отдадена повърхност 8000 кв.м. – складова база в необятен център и в края на годината – договорка за 10 000 кв.м. в региона на гара Елин Пелин – Нови Хан, споделя Радослав Конов, районен представител на БГСклад. Според него през тази година нови и огромни вложители ще не престават да търсят хубави, съвременни и отговарящи на европейските условия складови площи.

Особено динамична за пазара на складови площи се оказа 2017 година за Пловдив. Осъществени са покупко-продажби, които до преди няколко години са били немислими е мнението на Атанас Ласков представител на компанията за Пловдив. „ Явно пазарът е „ наваксал “ с цените и вложителите са станали по-уверени и по тази причина са пристъпили към по-големи покупко-продажби. В Пловдив са направени няколко покупко-продажби с продажби на складови и индустриални бази за инвестиция, имоти за застрояване и наеми на индустриални имоти”, споделя Ласков.

За последната година цените на нови складови площи трайно се задържат към 3-3.5 EUR/кв.м, а цени за индустриални площи от 3 до 4 EUR/кв.м. Терените бележат растеж, като цените са в директно взаимодействие с местоположението и прилежащата инфраструктура. Варират от 25 до 100 EUR/кв.м. Има търсене на терени, като в избрани региони, заради изчерпването им, цените са по-високи. Бумът в бранша, който е бил налице през предходната година ще продължи и през новата е мнението на анализатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР