Търсенето е голямо, но няма предлаганеКак се движат цените на

...
Търсенето е голямо, но няма предлаганеКак се движат цените на
Коментари Харесай

Двоен скок в цената на декар обработваема земеделска земя в Русенско

Търсенето е огромно, само че няма предложение

Как се движат цените на земеделската земя? Търсят ли се имоти и в кои региони на България? Продават ли хората или избират да получават лихва?

В Русенско не продават, избират лихва.

За година цената на декар обработваема земеделска земя в Русенско се е повишила двойно. Търсенето е огромно, само че няма предложение, сподели шефът на организация за парцели в Русе Мая Василева, предава Българска телеграфна агенция. Тя изясни, че цената на декар обработваема земя в областРусе в този момент е сред 2300 и 2500 лв. на декар. В началото на предходната година тя е била към 1200 лв. на декар.

В момента има доста огромно търсене за закупуване на земя, само че никой не продава. Собствениците избират да взимат лихва. В Русенско тя е сред 70 и 100 лв. на декар за година, изясни Василева. Тя даде образец, че поради огромното търсене и неналичието на предлаганедекар земя е бил продаден неотдавна за 4500 лв.. По думите ѝ причина за огромното търсене за закупуване на земя е инфлацията. Хората, които имат спестявания, избират да ги вложат в земи, за които у нас не се заплаща и налог, изясни Василева
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР