Търсене на скрити съкровища, лов на призраци и изпълнение на

...
Търсене на скрити съкровища, лов на призраци и изпълнение на
Коментари Харесай

Търсят съкровища в Тютюневия град

Търсене на скрити съкровища, лов на призраци и осъществяване на задания по трасе с GPS координати, са част от провокациите, които чакат искащите да се включат в първите от поредицата безвъзмездни градски игри. Те ще се състоят в Тютюневия град през днешния ден и на следващия ден и са проведени от Фондация " Пловдив 2019 ". Уикендът под мотото " Тютюневия град. Генезис! " ще предизвика жителите и гостите на Пловдив да се включат в събитие, което ще ги насочи към ексцентрично мислене за Тютюневия град - един от основните планове в програмата на " Пловдив - Европейска столица на културата ". 
Подобна самодейност цели пространствата към тютюневите хранилища да бъдат разпознати като нови места за другарство, развлечение и просвета. Градските игри дават опция за присъединяване както на самостоятелни играчи, по този начин и на фамилии, деца и проведени групи. Събирателен пункт за старт на игрите и в двата дни е ул. " Екзарх Йосиф " в Тютюневия град (до входа на клуб Тотал Спорт). На място доброволци на фондацията ще упътват играчите към техните задачи и задания. 
Игрите започват в събота от 14:00 часа. Първата е " Да създадем град ", в която дребни и огромни могат да се впуснат в търсене на скрити съкровища. Играчите благодарение на карта ще търсят скрити съкровища (кодове) по улиците " Екзарх Йосиф " и " Д-р Г. М. Димитров ". Кодовете ще им дадат опция да съберат заеми за " закупуване " на земя и здания, с цел да пресъздадат своите хрумвания за нови къщи, паркове и улици в Тютюневия град. Условията на играта плануват и поредици от провокации, които ще трансформират решенията в придвижване. 
Вечерта от 20:00 часа заниманията не престават за търсачите на призрачни чувства, които ще се впуснат, с радиостанция и слушалки, в издирването на светлини, сенки и страшни мелодии. Участниците могат да употребяват и смарт телефоните, и mp3 плейърите си, които ще бъдат настроени на честотите на играта. Играта е динамична и подобаваща за фамилии с деца над 12 година, самостоятелни играчи или тимове и ще се завърти 5 пъти в 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 и 22:00 ч.
Вторият ден на уикенда стартира от 11:00 часа с отборната игра " Инкогнито ", в която всеки екип получава от старта на ул. " Екзарх Йосиф " плик с насоки, задания и GPS координати. Предизвикателствата на тайните задачи ще водят играчите на всеки 30 минути на последваща локация, където ще получават нови указания и задания. Влизайки в " Инкогнито ", ви чакат диалози с непознати, спонтанни танци на улицата и доста фотоси. Играта е с дълготрайност 2 часа и половина.
Модерният метод за осмисляне на градските пространства посредством метода на градските игри ще показват на Среща-дискусия, по покана на фондация " Пловдив 2019 ", европейски дизайнери на градски игри от Австрия, Италия, Германия, Полша и Англия. Събитието ще се състои след привършване на игрите на 12.11.2017 година от 15:00 до 18:00 ч. в Конферентна зала на Народна библиотека " Иван Вазов " /вход от ул. Иван Вазов/. Работен език на срещата е британски, а който желае може да се записва авансово тук.
Уикендът за градски игри " Тютюневия град. Генезис! " е второто събитие по плана Тютюневия град, което се реализира в продължение на партньорството сред Пловдив и Матера като Европейски столици на културата, след гостуването на италианския археолог и културен управител Емануеле Курти в семинар, отдаден на индустриалната археология. Участието във всички събитията на " Тютюневия град. Генезис! " е гратис!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР