Търсачката за изображения в интернет Гугъл“ ограничи способността на потребителите

...
Търсачката за изображения в интернет Гугъл“ ограничи способността на потребителите
Коментари Харесай

Гугъл ограничи свалянето на снимки заради споразумение с портал за изображения

Търсачката за изображения в интернет „ Google “ ограничи способността на потребителите да смъкват изображения на компютрите си, поради съглашение, реализирано с портала за стокова снимка „ Гети имиджис “. Порталът подаде недоволство до Европейската комисия, а „ Google “ отстрани бутона „ прегледай изображението “, съобщи BBC и Българска национална телевизия.

„ Гети имиджис “ е портал за стокова снимка, която продава работата на илюстратори и фотографи на разнообразни компании и медии. Компанията се оплака от интернет търсачката, тъй като изображенията ѝ могат да се открият и смъкват прекомерно елементарно без нужния лиценз или позволение.

След въведената смяна потребителите би трябвало да влизат в интернет уеб страницата, в който е качено изображението, с цел да го смъкват. Друга смяна, обвързвана със съглашението сред „ Google “ и „ Гети имиджис “, е унищожаване на опцията за търсене по изображение, която позволяваше да се откри версия на обещано изображение с по-висока резолюция или качество.

Някои консуматори реагираха относително негативно, съобщи BBC.

„ Гети имиджис “ изрази удовлетворение от реакцията на „ Google “ и добави в изказване, че изтегля жалбата си до Европейската комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР