Търсачката Bing на Microsoft е първата заплаха за доминирането на

...
Търсачката Bing на Microsoft е първата заплаха за доминирането на
Коментари Харесай

За първи път от десетилетие - търсачката Bing заплаха за тази на Google? | Търсачката на Майкрософт е задвижвана от ChatGPT на OpenAI

Търсачката Bing на Microsoft е първата опасност за доминирането на търсенето на Гугъл от десетилетия.

Microsoft разкри какво може да бъде най-голямата опасност за империята за търсене на Гугъл от години с стартирането на новата търсачка Bing, задвижвана от технологията изкуствен интелект ChatGPT на OpenAI.

„ Това е нов ден в търсенето. Това е нова парадигма за търсене “, сподели изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела по време на събитие за разкриване, извършено в кампуса на Microsoft в Редмънд, Вашингтон, представени от Yahoo Finance Tech.

„ Ще дойдат бързи нововъведения. Днес стартира съревнование във връзка с това, което можете да очаквате. Ще се движим бързо. “

Но Гугъл управлява 93% от пазара спрямо 3% на Bing. Така че за какво си вършат труда да стартирате война? Просто: Microsoft желае по-голям дял от 570 милиарда $ пазар на цифрова реклама. През 2022 година компанията означи 18 милиарда $ доходи от реклами посредством търсене и LinkedIn. Гугъл, в това време, притегли 59 милиарда $ единствено през Q4.

За тази цел Microsoft оборудва Bing с генеративен AI , захранван от по-усъвършенствана версия на известния ChatGPT чат бот на OpenAI. Един образец за това по какъв начин това се употребява на процедура е посредством търсене дали нов тв приемник LG C2 ще се побере във Ford Mustang от 2007 година, нещо, което ни интересува изключително.

С обичайното търсене ще получите лист с уеб страници или връзки към Reddit, свързани с тематиката. Но Bing в този момент ще извади съответната информация, в това число размерите на тв приемника и пространството в багажника ви, с цел да ви уведоми дали новият ви комплект ще се върне вкъщи с вас цялостен.

„ Това е много забележителна смяна на парадигмата в метода, по който хората търсят и взаимодействат с информация “, изясни анализаторът на Gartner Ед Андерсън. „ Майкрософт е първата, която направи тази стъпка. “

Но Гугъл не седи със скръстени ръце , до момента в който Microsoft открадва шоуто, а към този момент пуска личния си конкурентен артикул, наименуван Bard. И да накараш хората да изоставят Гугъл ще бъде херкулесова задача. Гугъл пусна личен AI чатбот, наименуван Bard. Очаква се новият изкуствен интелект да конкурира директно чатбота ChatGPT на Open AI, който закупи голяма известност през последните седмици и към този момент навлиза в продуктите на Microsoft. AI чатботът на Гугъл скоро ще стане наличен за стеснен брой консуматори под формата на тестова версия, а по-късно компанията ще го пусне за всеобщата публика, заяви CNBC.

Microsoft още веднъж трансформира търсенето в съревнование
Google е синоним на търсене. Но както го споделя Надела, пазарът е повече или по-малко в застой през последните 20 години. Това е мястото, където се появява новият Bing. Използвайки OpenAI, в който Microsoft влага милиарди долари в продължение на няколко години, компанията се надява да надвие Гугъл.

Докато Bing към момента дава познатия лист с връзки, които бихте очаквали от търсачка от лявата страна на екрана, дясната страна към този момент има основани на OpenAI генериращи AI отговори на вашите запитвания.

Търсите неща за правене в Япония? Ще видите лист с връзки за уеб сайтове, подчертаващи неща за извършване от лявата страна и отговор в жанр диалог от управлявания от AI чат сътрудник отдясно, посочващ разнообразни събития, места, фестивали и други, които може да желаете за инспекция. Това е в действителност впечатляваща функционалност, която можете да видите персонално и сигурно ще направи търсенето онлайн надалеч по-лесно, в сравнение с да се постанова да да преглеждате десетки публикации. А за Microsoft това може да е тайната съставна част за свалянето на Гугъл.

Изглежда, че Microsoft също няма неправилни схващания по отношение на позицията си на пазара. По време на диалог с анализатори финансовият шеф Ейми Худ уточни, че единствено 1 точка от пазарния дял на рекламата в мрежата за търсене коства 2 милиарда $ годишен доход.

Междувременно Microsoft споделя , че неговият двугодишен и 2-годишен смесен годишен ритъм на напредък на приходите от реклама в търсене и вести ex-TAC ​​достига 24%. И с 3-годишния смесен годишен ритъм на напредък на промишлеността от 18%, компанията вижда място за напредък.

Въпреки че Microsoft може да има преимущество на първия, като внесе генеративен AI в своята търсачка, няма гаранция, че ще накара потребителите всеобщо да преминат към Bing.

„ Видяхме необикновено разрушителни технологии от ARM и AMD, а Intel към момента се намира на 75 плюс % от пазара на сървъри “, изясни анализаторът на Futurum Даниел Нюман. „ Няма да се събудим и ненадейно в Bing ще бъде вграден усъвършенстван ChatGPT и всички просто ще спрат да употребяват Гугъл. “

Гугъл също има две разнообразни преимущества пред Microsoft отвън своята вездесъщност. Неговият уеб браузър Chrome, който употребява Гугъл като своя търсачка по дифолт, управлява 65% от международния пазар на браузъри, съгласно StatCounter. Edge на Microsoft има единствено 4,5%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР