Търсач на съкровища върна изгубена семейна реликва от времето на

...
Търсач на съкровища върна изгубена семейна реликва от времето на
Коментари Харесай

Неочаквано съкровище от Втората световна: Намериха изгубена гривна на войник до съпругата му

Търсач на съкровища върна изгубена фамилна светиня от времето на Втората международна война.

Ейдриън Доусън се снабдява с металотърсач откакто лекарят му споделил да си откри занимание. Така почнал да сканира терена на къщата си в Джорджтаун. Скоро заниманието се трансформира в пристрастеност, а Доусън открива доста дребни съкровища, като остарели монети от 1826 година.

Но най-ценната находка до момента е гривна от Втората международна война.
Едва когато почистих гривната, разбрах, че върху нея има и надпис и той има значение за мястото, на което живеем, или за хората, които са живели тук преди нас.
Ейдриън Доусън

Оказало се, че гривната е подарък от боец на фронта до неговата брачна половинка. Доусън съумява да открие сина им.
Пише " на скъпата ми брачна половинка Мейвис от любящия ти брачен партньор Чарли ". Малко е необичайно, тъй като мама и баща в никакъв случай не са го обсъждали. Може би тъй като мама не искаше да повдига въпроса, че е изгубила гривната.
Крис Гейл, наследник на Мейвис и Чарли

Гейл счита, че майка му е изгубила гривната през 40-те години на предишния век, до момента в който е работила в градината. Сега тя е на несъмнено място, с цел да я пазят бъдещите генерации на фамилията.

Доусън е любопитен какво още може да открие. И към този момент не е самичък: някои от съседите му са го поканили да сканира и техните градини с вярата, че ще бъдат открити още скрити съкровища.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР