Търпим загуба от политиката, която БСП води срещу нас. Всички

...
Търпим загуба от политиката, която БСП води срещу нас. Всички
Коментари Харесай

Строителите: Търпим загуби от политиката, която БСП води срещу нас

Търпим загуба от политиката, която Българска социалистическа партия води против нас. Всички инспекции демонстрират, че всички европейски стандарти в строителството са спазени. Това съобщи инж. Илиян Терзиев, ръководител на УС на Камарата на строителите в България (КСБ), които след визитата си в Народното събрание отидоха в Министерски съвет. Терзиев прикани да „ не бъдат преписвани грехове “ на сектора.

„ До последно бяхме подложени на напън. Някои хората търсят по какъв начин да натрупат политически дивиденти от злепоставянето на нашия отрасъл “, възмути се изпълнителният шеф на Камарата на строителите инж. Мирослав Мазнев. Той изясни, че излизането с машини през днешния ден е, с цел да бъде показано, че това не може да продължава. " Получихме над 60 хиляди подписа в поддръжка на строителите. Искаме да кажем на политиците- не ни политизирайте ", сподели Мазнев. И добави, че някои хора, търсейки да си дадат политически задатък за пътя си към политическото развиване, стъпили върху бъдещето на 250 хиляди служащи от сектора, като по този начин сложили въпроса за прекъсване нацяло финансиране, което в този момент би трябвало да стартира да бъде усвоявано.

„ Ако продължава тази изразителност, не е изключено хората да ни търсят и от чужбина. Не мислете, че в другите страни нещата стоят по-различно (за пътното строителство). Ние сме хора, които градим. Ние не разрушавам “, акцентира инж. Мазнев.

Поето е като ангажимент да се разплатят всички нужни суми, които се дължат на строителите по разнообразни планове. Осигурени са 160 млн.лв., сподели инж. Терзиев. Той благодари на премиера Бойко Борисов за това, също и за обезпечаването на предвидимост за сектора. " Днес е взето решение за 1.3 милиарда лева за посока Северна България, за която ще има предвидимост. Ние помолихме Борисов да не се огъва и да продължи политиката да не се атакуваме един различен, тъй като чухме по разнообразни способи, че ние сме единствената страна, в която българите желаят да се спрат средствата.

Категорично се противопоставяме на говоренето и упрекването, без да има конкретика. Тази година строителите предадоха над 45-50 км първокласни пътища, а 5 месеца по-рано и лот 3.3 от „ Струма ", добави Терзиев.

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова акцентира, че строителният отрасъл е сътрудник на Министерство на регионалното развитие. „ Браншът би трябвало да е мощен, за може качествените строители да останат в България “, съобщи тя. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР