Търпението ни вече се изчерпва, защото не можем повече да

...
Търпението ни вече се изчерпва, защото не можем повече да
Коментари Харесай

Game of Thrones 8 и интересни факти около сериала

Търпението ни към този момент се изчерпва, тъй като не можем повече да чакаме, с цел да забележим последния сезон на Game of Thrones . Началото на края обаче е все по-близо, което ни кара да обърнем внимание към някои забавни обстоятелства към сериала.
 Game of Thrones, HBO, For The Throne и какъв специфичен албум се готви за последния сезон
Специален албум за Game of Thrones 8

For The Throne ще укрепи драматизма

Според HBO, в международен мащаб са издадени над 100 лиценза за излъчването на Game of Thrones, което го трансформира в най-популярния сериал в историята им. В Съединени американски щати седемте сезона пък са гледани от над общо 133 милиона души . Съвсем разумно до този миг най-гледан е сезон 7, който е събрал 32.8 милиона .

Публикация, споделена от gameofthrones (@gameofthrones) на Апр 10, 2019 в 10:36 PDT

Със сигурност осми сезон ще усъвършенства този връх, а за съпоставяне ще кажем, че през 2011 година дебютният сезон е гледан от 9.3 милиона. Всичките осем сезона са снимани в общо 10 страни , измежду които са Северна Ирландия, Република Ирландия, Мароко, Малта, Испания, Хърватия, Исландия, Съединени американски щати, Канада и Шотландия.

Публикация, споделена от gameofthrones (@gameofthrones) на Мар 5, 2019 в 8:00 PST

На най-вече местоположения - цели 49 , сериалът е снимал в Северна Ирландия , където пък благодарение на декори са построени Зимен било, Кралският чертог, Великата септа и други емблематични за Game of Thrones места. Популярността на сериала растеше с всеки минал сезон, което предполагаше и повече специфични резултати.

Ето за какво не ни изненадва фактът, че постпродукцията за последния осми сезон е лишила на екипа цели 42 седмици . Това сигурно би трябвало да ни приказва, че ще има доста подиуми с дракони, тъй като първи сезон пък да вземем за пример е лишил скромните 17 седмици за постпродукция.

Публикация, споделена от gameofthrones (@gameofthrones) на Апр 9, 2019 в 8:25 PDT
f
Както към този момент казахме, Северна Ирландия е водачът при локациите за фотоси, а забавното е, че за фотосите на осемте сезона там, са били употребявани 12 986 статисти . За епичния финален сезон пък са били нужни 1.5 тона метал , с цел да бъдат основани оръжия и щитове.

Не е мъчно да се досетим, че Великата война, за която Джон Сноу толкоз говореше, ще вземе доста жертви. Доказателство за това, че ще се лее доста кръв е фактът, че единствено за осми сезон са били нужни 18 000 литра кръв , само че не същинска, несъмнено.

Публикация, споделена от gameofthrones (@gameofthrones) на Апр 11, 2019 в 7:26 PDT

Феновете знаят, че без костюмите и гримът също не може, ето за какво не е изненада, че единствено за последния сезон са били употребявани 40 километра плат за изработката на костюми, което почти е дистанцията от София до Своге.
 Какво става, в случай че гледаме пиратско копие на Game of Thrones
Какво става, в случай че гледаме пиратско копие на Game of Thrones

Страх в двойна доза

Над 12 000 перуки пък са били употребявани през последните девет години, а рекордьори по най-труден за слагане грим са Децата на гората. " Разкрасяването " на всеки един артист лишава по седем часа .
 Game of Thrones, Гугъл Trends и кои са най-търсените герои от сериала
Кои са най-търсените герои от Game of Thrones в интернет

Защото Гугъл знае всичко

Няма да крием, че постоянно сме се възхищавали на косата на Денерис Таргариен, само че напряко ни паднаха шапките, когато разбрахме, че с цел да наподобява по този свръхестествен метод, са били нужни седем прототипа и два месеца проби на разнообразни перуки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР