Търпението на бизнес средите във Великобритания достигна до точката на

...
Търпението на бизнес средите във Великобритания достигна до точката на
Коментари Харесай

Британският бизнес губи търпение заради неясните параметри на Брекзит

Търпението на бизнес средите във Англия доближи до точката на изкривяване поради несигурността и разделянето на мненията по отношение на политиката на английското държавно управление за излизане на страната от Европейски Съюз, съобщи генералният шеф на Британската комерсиална камара Адам Маршал, представен от ДПА.

Преди съвещанието на кабинета на премиера Тереза Мей в петък " е реализиран най-малък прогрес в превъзмогване на разликите " сред английските и европейските договарящи, сподели Маршал.

Продължаващата неустановеност предизвиква " доста закъснение " на вложенията, твърди изпълнителният шеф на Британската комерсиална камара и приканва държавното управление " да постави завършек на вътрешния политически спор и незабавно да даде изясненост по практическите въпроси и детайлностите, които се отнасят за търговията ".

" През последните 2 години бизнес средите бяха търпеливи ", съобщи Маршал.

" Сега, когато времето, което остава до излизането на Англия от Европейски Съюз ни притиска, търпението на бизнеса доближи до точката на изкривяване. По-малко от 9 месеца преди деня на Брекзит, ние сме доста малко по-близо до отговорите, от които се нуждае бизнесът, в сравнение с бяхме след референдума. "

Тереза Мей съобщи пред Народното събрание през вчерашния ден, че ще показа съответни оферти след съвещанието на кабинета в петък.

Мей, която е подложена под напън от авторитетното дясно крило в Народното събрание да обезпечи " финален " Брекзит, твърди че към момента възнамерява напускането на данъчния съюз и единния пазар. Тя обаче продължава да " поддържа споделените разцвет и сигурност " сред Англия и Европейски Съюз.

Няколко огромни компании предизвестиха през последните седмици, че се приготвят за опцията Англия да напусне Европейски Съюз без да е постигнала съглашение за преходните разпореждания или бъдещата търговия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР