тарозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев

...
тарозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев
Коментари Харесай

Трима старозагорци покориха най-високия връх в Африка

тарозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев се завърнаха след сполучлива експедиция за покоряването на връх Ухуру в планината Килиманджаро в Танзания, висок 6000м. Днес в Община Стара Загора те бяха приветствани от началникът на отдел „ Спортни действия “ Петко Крумов.  

„ За нас е горделивост, че сте развели българския трикольор на най-високия връх в Африка. Радваме се, че спортът в Стара Загора се развива и младежи като вас популяризират града и страната ни “, сподели Крумов.  

Старозагорци се включват в експедиция за покоряването на най-високия връх в Африка
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпрати приветствен адрес към старозагорските височинни туристи Калин Иванов,Пламен Димов...
Прочети повече
По време на срещата алпинистите споделиха прекарванията си по време на 6-дневното премеждие. „ Започнахме изкачването тъкмо в среднощ, с цел да може да посрещнем изгрева на върха и за наша наслада видяхме една прелестна панорама “, показа най-опитният от тримата Калин Иванов. Те са безапелационни, че ще продължат да се занимават с алпинизъм като загатнаха, че приготвят основаването на нов Алпийски клуб в Стара Загора.  

Старозагорците получиха подарък от първите два тома от поредицата „ Стара Загора:100 портрета “ с благопожелание да не престават да покоряват от ден на ден върхове и да бъдат част от тази поредност.  

Изкачването на 6-хилядника беше в памет на алпиниста Атанас Скатов, който остана вечно в полите на планината Каракорум при несполучлив опит за нанагорнище на връх К2, и включваше 14 фенове алпинисти от цяла България.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР