Таро Даниел през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в

...
Таро Даниел през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в
Коментари Харесай

Изненадите в ИУ не спират: Сензацията от Акапулко елиминира бивш финалист в Големия шлем!

Таро Даниел през предходната седмица на АТР 500 конкуренцията в Акапулко се трансформира в сензацията на шампионата, откакто от квалификациите в надпреварата доближи до четвъртфиналите, а по пътя си избави два мачбола, с цел да надиграе двукратния " мейджър " финалист Каспър Рууд. Днес пък японецът потвърди, че успеха му над международния номер четири в мексиканския град надалеч не е плод на случайност, откакто на Мастърса в Индиън Уелс се оправи със съпротивата на различен подгласник в надпреварите от Големия шлем в лицето на Матео Беретини, който надделя в близо тричасова борба - 7:6(5) 0:6 6:3. По този метод самураят, който в Калифорния също трябваше да преодолее пресявките, подпечата мястото си на осминафиналите, където ще се изправи против някогашния първенец в шампионата Камерън Нори.

Още през цялото време на дуела двамата се впуснаха в яростен конфликт между тях в надлъгването от главната линия, като италианецът се довери на сервиса си за отразяването на брейкбол и след това незабавно пресира подаването на съперника, при което пласира серия неспасяеми удари от обичания си форхенд, с цел да пробие. Световният номер 103 не остана безразличен към протичащото и увеличи риска в отиграванията си с задачата да осъществя точки непосредствено от ретур, като проектът му беше ознаменуван от триумф и рибрейкът не закъсня. Оттам насетне сервиращите постановиха напълно волята си на корта и без да забележим каквито и да било шансове пред посрещачите, се стигна до законосъобразен тайбрек, в който любимецът до последно водеше в резултата, имайки задатък от 5:3 пункта в своя изгода, само че даже пред сходен пасив Даниел остана невъзмутим и завоюва идващите четири точки, с цел да отмъкне откриващия сет.

Втората част по никакъв метод не се приближи откъм качество на видяното досега в срещата, откакто Беретини имаше изразено предимство във всяко едно отношение и не разреши на японеца да завоюва даже гейм, " връзвайки му геврек ", с който изравни резултата в обособените сетове.

В тези минути по всичко личеше, че квалификантът просто е изчерпал енергийния си ресурс и няма какво да предложи, с цел да затрудни устремения към успеха някогашен финалист от Уимбълдън. Именно привидно подценяването на обстановката от страна на международния номер 23 му изигра неприятна смешка в решителната трета част, откакто той страдаше от липса на първи сервис и инкасира ранен пробив. Беретини даже по-късно продължи да бъде все по този начин бледа сянка на себе си от показаното във втория сет и даже трябваше да отразява брейкболи, с цел да не допусне да загуби началния си удар за повторно, до момента в който Даниел поддържаше равнището си постоянно и без да сложи водачеството си под въпрос, узакони следващия си впечатляващ триумф в Тура.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР