Търновец, който вече 5 години живее с куршум в гланата

...
Търновец, който вече 5 години живее с куршум в гланата
Коментари Харесай

Прострелян в главата търновец жали постановено обезщетение от 10 000 лева

Търновец, който към този момент 5 години живее с патрон в гланата откакто бил прострелян от собствен съгражданин, апелира постановено от Окръжния съд в остарялата столица обезщетение от 10 000 лв.. Тихомир Иванов /43 г/ е предявил иск поради тежката контузия в размер на 500 000 лв..
Магистратите обаче признаха едвам 10 000 лв. от сумата по време на развой на 14 май тази година.

На подсъдимата пейка бе изправен Александър Кънев /45 г/, който бе стрелял против Иванов при среднощна кавга, само че съдът реши, че е ранил съперника си при самозащита.

Драмата се разигра на 14 декември 2013 година, към 01.30 ч. на ул. „ Охрид “ в остарялата столица. Кънев направил опит съзнателно да умъртви Тихомир Иванов като го прострелял с револвер „ Макаров “ 9х18 мм от непосредствена непосредственост в лявото слепоочие, като му предизвикал сляпо входно огнестрелно пострадване в челната област на главата със засядане на проектила. Заради контузията пострадалият получил общо разстройство на здравето, заплаха за живота, като действието е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита. Тихомир Иванов също бе стрелял и ранил в главата съперника си.

Със същата присъда, Окръжен съд – Велико Търново осъдил Кънев да заплати на Тихомир Иванов, сумата от 10 000 лв. като обезщетение за претърпените от последния неимуществени вреди в следствие от закононарушението.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново е формирано на съображение въззивна тъжба на гражданския просител, като се апелира единствено размера на присъдената сума по желае.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР