Търкиш еърлайнс, националният превозвач на Турция, се подготвя за новия

...
Търкиш еърлайнс, националният превозвач на Турция, се подготвя за новия
Коментари Харесай

Радикални промени и по-скъпи билети в Търкиш еърлайнс

" Търкиш еърлайнс ", националният транспортьор на Турция, се приготвя за новия летателен сезон, който се чака да бъде възобновен след близо двумесечно прокъсване поради епидемията от COVID-19.

Според генералния шеф Илкер Айджъ това ще стане на стадии според от степента на преодоляване на епидемията от ковид и най-много след координиране с оторизираните институции, предава Българска телеграфна агенция.

Първо се възнамерява да бъдат възобновени полетите по вътрешните линии - на 28-29 май, а интернационалните полети - в интервала 1-5 юни, само че единствено до някои дестинации. Това са планирани дати, предизвести Айджъ.

Продажбата на самолетни билети и резерваците към този момент започнаха.

Планира се от 19 юни " Търкиш еърлайнс " да стартира да лети до 22 дестинации със 75 самолета седмично.

На първия стадий се възнамерява възобновяване на полетите до скандинавските страни, Австрия, Германия, Южна Корея, Япония.

Ню Йорк към този момент остава под въпрос поради риска от Ковид-19, макар че това е най-печелившата дестинация. Вероятно ще има полети до Калифорния и Вашингтон.

В същото време се разяснява, че " нищо няма да е както преди ".

Обсъждат се редица нови условия. Може да се вкара тестване на идващите на летищата пасажери, условие на медицински документ, един тип здравна брошура, която ще се показва дружно с паспорта.

За всички пасажери и екипажите на самолетите ще бъде наложително носенето на маски и защитни шлемове, а за обслужващия личен състав - и на ръкавици.

Отменя се предлагането на храна и питиета при вътрешните полети.

Международните полети на къси дистанции също ще бъдат без поднасяне на храна. За далечните дистанции храната ще се предлага пакетирана, при съблюдаване на хигиеничните правила. Всичко това евентуално ще направи доста скучни полетите, разясняват занапред осведомени.

Опция, която се разясняваше доста, е оставяне свободна на междинната седалка в самолета, с цел да се обезпечи отдалеченост сред пасажерите. Ръководството обаче отхвърля тази алтернатива.

Друго изискване е обвързвано с реакцията на насрещната страна, при какви условия ще отвори въздушното си пространство.

Почти сигурно билетите ще нарастнат, означават от " Търкиш еърлайнс ", само че въпреки всичко ще се има поради повишаването да не е фрапантно, с цел да не се получи внезапно понижаване на броя на пасажерите.

Експерти предвиждат, че епидемията от ковид ще докара до съществени загуби в авио бранша по света, че се чакат доста компликации и че нито една самолетна компания, в това число турският народен транспортьор, не може да ги избегне.

Очакванията за " Търкиш еърлайнс " са, че връщането към равнището отпреди епидемията ще стане след 2- 3 години.

Един милион и 550 хиляди пасажери, от тях 554 560 по интернационалните линии, бяха транспортирани от " Търкиш еърлайнс " през 2019 година /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР