Тържественото честване на 175 години от рождението на Христо Ботев

...
Тържественото честване на 175 години от рождението на Христо Ботев
Коментари Харесай

Организират екскурзия до Калофер за 175-годишнината от рождението на Христо Ботев

Тържественото честване на 175 години от рождението на Христо Ботев в Калофер и тази година ще се състои при солидно наличие на родолюбиви пловдивчани.
Прочетете още
Към проведената от „ Фондация Жълто и Черно “ екскурзия до подбалканското градче ще се причислят над 100 възпитаници, учители и шефове на две от елитните пловдивски гимназии – Гимназията с филантропичен профил „ Св.св. Кирил и Методий “ и Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „ Христо Ботев “.

Освен тях, респект към великия стихотворец и бунтовник ще отдадат студенти от ПУ „ Паисий Хилендарски “, както и проведените последователи на футболен клуб „ Ботев “ Пловдив.

Преди началото на формалната гала по честване 175-годишнината на Христо Ботев, която стартира на 6 януари в 11.30 часа, възпитаниците на двете гимназии, както и техните преподаватели и шефове, ще имат опцията да прегледат Даскал Ботевото учебно заведение, както и експозицията в НМ „ Христо Ботев “, като за задачата от „ Фондация Жълто и Черно “ са обезпечили опция за беседи с музейните експерти, които да опишат повече за историята на именитото учебно заведение, както и за живота на безсмъртния Ботев.

Няколко часа по-късно, в 14.30 часа, рейсовете с пловдивчани ще дойдат въз основата на футболен клуб „ Ботев “ в квартал „ Коматево “, където ще бъдат положени венци и цветя и пред паметника на патрона на най-стария футболен клуб в България.

Припомняме, че знаковата за всички ботевисти статуя на Васил Вичев е основана с напъните и средствата на тогавашните клубни дейци и членове, като същата е и първият български монумент, построен след Освобождението в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР