Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената

...
Тържествено отбелязаха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената
Коментари Харесай

Кметът на Видин честити празника на Русенския университет „Ангел Кънчев”

Тържествено означиха Деня на Русенския университет 12 ноември. На тържествената гала в Русе участваха кмета на Видин Огнян Ценков, регионалният шеф Албена Георгиева, административният шеф на филиала на университета във Видин Момчил Станков, както и доста жители и студенти.
Те бяха посрещнати от ректора на университета чл.-кор. проф. д.т.н.Христо Белоев, ръководителят на Общото заседание на университета проф. доктор Велизара Пенчева, кметът на Русе Пламен Стоилов, представители на академичното управление. Домакини и посетители сервираха венци пред паметника на Ангел Кънчев пред постройката на Ректората.
По-късно във фоайето на Ректората гостите разгледаха галерия от печатни и електронни издания – монографии, студии, книги, дисертации и други и награждаването на техните създатели - преподаватели, докторанти и студенти.

На тържествено заседание в Канев център в Русе, отдадено на 73 години от основаването на Русенския университет и 168 години от рождението на неговия патрон Ангел Кънчев, кметът на Община Видин Огнян Ценков сервира одобрение: “Днес съм тук измежду вас и с вас, с цел да благодаря на управлението на университета и на Общото заседание, че дружно всички ние успяхме да изпълним едно огромно предпочитание на видинчани - Видин да има университет. Част от хората, с помощта на чиито старания и безрезервност се сбъдна нашата дългогодишна фантазия, се намират в тази зала” – сподели той.
Ценков връчи на проф. доктор Белоев икона с лика на Св. Димитър Солунски Чудотворец – нравствен покровител на град Видин и албум със фотоси от церемонията по връчване на званието „ Почетен жител на Видин и Общината “ на ректора на Русенския университет и на ръководителя на Общото заседание на висшето образователно заведение, която се организира в град Видин на 26 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР