Тържествено беше отбелязан Денят на Независимостта на България в Сливен.Церемонията

...
Тържествено беше отбелязан Денят на Независимостта на България в Сливен.Церемонията
Коментари Харесай

110 години Независимост беше отбелязана в Сливен

Тържествено беше маркиран Денят на Независимостта на България в Сливен.

Церемонията стартира в 11 часа на площад,,Хаджи Димитър ”, с тържествено издигане на Националното знаме под звуците на химна на България, оповестиха от общината.
 dsc_2880  dsc_2919  dsc_2922  dsc_3041  dsc_3108
,,Този ден е изключително значим за историята и народа ни. Той увенчава с триумф напъните, фантазиите, жертвите на цели генерации българи. Ние, потомците на всички, дали принос за това България да извоюва самостоятелност, си даваме сметка за смисъла на тяхното дело. Истински се гордеем с историята си. Смело можем да кажем, че сме наследници на почтени хора, от които се учим на кураж, воля, увереност. Независимостта е и огромна отговорност, която уверено отстояваме и ще продължаваме да отстояваме ”, съобщи в словото си кметът Стефан Радев.

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци сервираха Сливенският митрополит Иоаникий, кметът Стефан Радев, националният представител Петър Петров, регионалният шеф Чавдар Божурски, ръководителят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, командването и персоналният състав на Център за подготовка на експерти, управлението на ДАНС, на Военна полиция, РУО – Сливен, Регионален исторически музей – Сливен, исторически сдружения, военно-патриотични организации, ръководители на политически партии, възпитаници и жители.

Венци и цветя бяха поднесени от името на народните представители Десислава Танева, Кольо Милев и шефа на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Димитър Величков.

Програмата, проведена от Община Сливен и Център за подготовка на експерти, продължи с празничен концерт на Ансамбъл за национални песни и танци – Сливен.

По случай Деня на Независимостта, на централния площад бяха изложени мостри на техника, въоръжение и екипировка, които посетителите имаха опция да прегледат и да се срещнат от близко. Експозицията провежда Центърът за подготовка на експерти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР