Тържествено академично заседание по повод 15-годишния юбилей на Висшето училище

...
Тържествено академично заседание по повод 15-годишния юбилей на Висшето училище
Коментари Харесай

Тържествено академично заседание и промоция на Випуск...

Тържествено академично съвещание във връзка 15-годишния празник на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система се организира на 8 декември. Пред препълнената публика ректорът на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов изнесе отчет, в който означи големите триумфи, които ВУСИ реализира за този интервал от време и които подредиха вуза измежду водещите в страната. Проф. Манолов акцентира изключителното районно и национално значение на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система за образованието на експерти с високи теоретични и на практика умения. Той изнесе данни от Рейтинговата система на университетите, съгласно които дипломираните младежи от направление „ Национална сигурност “ са водачи в Пловдив със междинен месечен облагаем приход от 956 лева, като сумата е изчислена за предходните пет години по информация на Националния застрахователен институт и АдминУни. По този индикатор вузът е класиран на шеста позиция в народен мащаб. В направление „ Икономика “ повече от 97% от сполучливо дипломираните студенти са си намерили работа през 2017 година, а облагаемият им приход е достигнал 1 254 лева, като по този индикатор ВУСИ е водач в Пловдив. За „ Администрация и ръководство “ сполучливо дипломираните студенти от направлението са на влиятелното второ място в Пловдив и района по междинен месечен облагаем приход, а реализацията им на пазара на труда е доста добра. Тези данни значително се дължат на далновидността на управлението, което актуализира предлаганите специалности, заложи на потвърден научен състав от ерудирани преподаватели и разви Кариерен център, който подписа контракти с повече от 100 български и задгранични компании, регистрира проф. Манолов.

Ректорът на вуза рапортува за непрекъснатото развиване на научноизследователската дейност; за обновяването на материалната база; за внедряването на последните софтуерни разработки в образователния процес; за присъединяване на ВУСИ в планове и развиването на неповторимата за частното висше обучение у нас обществена стратегия. До момента по нея изцяло гратис са подготвени 18 деца в неравностойно състояние и лишени от наставнически грижи; гратис са признати 7 деца на чиновници на Министерство на вътрешните работи, починали при осъществяване на служебния си дълг, от които 4 към този момент са завършили; раздадени са 78 стипендии за отличен успех; на 451 студенти с тежки болести са понижени таксите от 20 % до 50 на 100.

В отчета си проф. Манолов регистрира доста сполучлива интернационална активност и ползотворни партньорски договори. За 15 години от своето битие ВУСИ се трансформира в мечтан и желан сътрудник както от задгранични и български университети, по този начин и от държавни институции и частни компании. В удостоверение на тези трендове ректорът на вуза получи специфична грамота от Асоциацията на индустриалния капитал в България за необикновен принос в развиването на частното висше бизнес обучение. Престижното отличие беше връчено на проф. Манолов от доцент доктор Теодор Дечев – изп. шеф на Института за стабилно икономическо развиване и шеф на „ Индустриални политики “ на АИКБ. „ ВУСИ е построено по разпоредбите на транспарантния бизнес и „ светлата “ стопанска система и продължава своето прогресивно развиване, тъй като предлага чудесно съответствие „ цена – качество “ на своите студенти. Приветстваме управлението за печелившия модел, който ползва, за високия академизъм и отличните мениджърски качества “, съобщи доцент Дечев.

Поздравителни адреси във връзка 15-годишния празник на ВУСИ изпратиха сътрудници като „ Белла България “, „ ВП Брандс Интернешънъл “, „ Дахуа Технолъджи България “, „ Даикс СОТ “ и други Специални поздравления изпратиха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, кметът на гр. Калофер Румен Стоянов и други За юбилея приветствени адреси изпратиха ректорът на УНСС и зам.-председател на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в България проф. д.ик.н. Стати Статев, ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи старши комисар доцент доктор Неделчо Стойчев, както и доста някогашни ученици на вуза.

На тържественото съвещание на 8 декември бяха отличени сътрудници и преподаватели на ВУСИ. Проф. Манолов разгласи присъждането на званието „ Доктор хонорис идея “ на ВУСИ на проф. доктор Андон Костадинович – декан на Факултета по право, сигурност и мениджмънт „ Константин Велики “, гр. Ниш към Университета „ Унион – Никола Тесла “, с който вузът има подписан контракт. Най-престижното отличие във висшето обучение у нас се връчи на проф. Костадинович за огромните му заслуги за развиването на взаимното съдействие сред двата вуза. Отличен беше и проф. доктор Зоран Цветкович, на който беше присъдено званието „ Заслужил професор “ на ВУСИ за подсилване на партньорските взаимоотношения с Факултета по право, сигурност и мениджмънт „ Константин Велики “, гр. Ниш. С орден за заслуги и грамота беше отличена проф. доктор Наталия Воробева – зам.-ректор на Института за ръководство на осведомителните системи в гр. Рига, Латвия.

Ректорът на ВУСИ награди със званието „ Заслужил професор “ доцент доктор Ангел Запрянов и доцент доктор Васил Петков. Медали за заслуги получиха проф. д.и.н. Димитър Костов, проф. д.т.н. Стамен Стамов, проф. д.с.н. Димитър Брайков и проф. доктор Никифор Стефанов.

На тържественото съвещание във връзка 15-годишния празник на ВУСИ проф. Манолов връчи медали за заслуги на: Елза Маркова – изп. шеф на „ Белла България “; Иван Папазов – изп. шеф на „ ВП Брандс Интернешънъл “; Атанас Пешев – шеф на компания „ Даикс СОТ “; Георги Мараджиев – кмет на община Стамболийски; Румен Стоянов – кмет на гр. Калофер. Ректорът на вуза отличи с медали и грамоти Севдалин Божиков, Богдан Тошев и Милко Киров. Посмъртно беше награден отец Емил Костадинов, а оценката одобри неговата брачна половинка.

Академичното съвещание на 8 декември продължи с промоция на бакалаври и магистри. Ректорът на ВУСИ връчи дипломите и грамотите на абитуриентите, като тези от тях с отличен триумф получиха стойностни предметни награди – преносими компютри, мобилни телефони, смарт часовници и други Ръководството на вуза обезпечи и специфични дарове за младежите, които са постигнали висок триумф по време на следването си във вуза.

Тържеството приключи под звуците на университетския химн, а всички абитуриенти си направиха фотоси с управлението на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система, като си пожелаха доста триумфи в професионалната кариера и живота.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР