Тържественият концерт-спектакъл под надслов „Звуци от земите на Гансу”е една

...
Тържественият концерт-спектакъл под надслов „Звуци от земите на Гансу”е една
Коментари Харесай

Настъпва китайската нова година - Годината на земния глиган

Тържественият концерт-спектакъл под надпис „ Звуци от земите на Гансу”е една от самодейностите на Китайския културен център в София, свързани с традицията за идното отбелязване на годината на Земния Глиган/Прасе.
Според Лунния календар през 2019, Китайската нова година настава на 5 февруари, само че тържествата по този мотив започнаха месец по-рано. Тепърва обаче ще бъдат показани творби на неповторимото обичайно китайско музикално и театрално изкуство, написа БГНЕС.
Според китайските обичаи и традиции, в навечерието на всяка нова година, се провеждат разноцветни и обилни тържества, концерти, театрални представления и шоу-програми, с цел да бъде годината здрава и щастлива, да има шанс, благополучие и наслада за всички хора.
Новата година в Китай стартира на друга дата, защото се дефинира от локалния лунен календар. През празничния интервал се чака " тресчица за пътешестване " - милиони китайци ще прекосят страната със аероплан, трен или автомобил, с цел да бъдат с околните си. Предвижда се общият брой на пътуванията из Китай да е към 3 милиарда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР