Тържествената церемония за официалното откриване на Ботеви дни 2019“ започна

...
Тържествената церемония за официалното откриване на Ботеви дни 2019“ започна
Коментари Харесай

Ботеви дни 2019 във Враца бяха открити с триизмерно лазерно шоу и концерт

Тържествената гала за формалното разкриване на „ Ботеви дни 2019 “ стартира с къса театрализация, която проследи  последните дни от живота на Христо Ботев- писмото до Венета, акостирането на парахода „ Радецки ”,  както и последните боеве на четата и гибелта на поета.
Кметът на града Калин Каменов сподели при откриването: „ Тази вечер слагаме началото на честванията, отдадени на 143-та годишнина от героичния героизъм на Христо Ботев и неговата чета. Това са дни, в които всеки от нас би трябвало да направи своята равносметка и да си отговори на въпроса – с какво способства, Враца да носи прозвището – град на планината, саможертвата и патриотизма. Ако отговорът е позитивен, тогава имаме цялостното съображение да се гордеем, че сме същински потомци на хората, дали живота си в името на нашето бъдеще. Уважаеми родители, дружно с децата си, посетете паметните места от нашата история – Милин камък и Йолковица и им разкажете за случилото се там и за грешките, които сме допускали, с цел да не ги повтаряме отново. Само така паметта за героичния героизъм на Христо Ботев и неговата чета – няма бъде изгубена. Откривам Ботеви дни 2019 година! “
Под звуците на националния химн, на пл. Христо Ботев беше повдигнат националния байрак на Република България, а пред паметника на бореца за независимост – Христо Ботев  бе разпален безконечният огън.
Празничната стратегия, продължи с рецитал и награждаване на спечелилите от състезанието „ С Ботев в сърцето “. Преди час приключи първият концерт от програмата на „ Ботеви дни 2019 “  - музикантите от „ Фондацията “ – вокалът на „ Щурците “ – Кирил Маричков, китаристът от ФСБ – Иван Лечев, неповторимият глас – Дони, китаристът на Б.Т.Р. – Славчо Николов и Венко Поромански от група „ Те “които свириха дружно със състава на Симфониета Враца.
Делото на българските възрожденци, историята на основаването на  българската писменост бяха пресъздадени  в триизмерното лазерно шоу върху постройката на читалище „ Развитие “, което което събра стотици врачани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР