Тържествената церемония се проведе в Конгресния център, а поводът е

...
Тържествената церемония се проведе в Конгресния център, а поводът е
Коментари Харесай

Кметът Димитър Николов награди бургаските медицински сестри

Тържествената гала се организира в Конгресния център, а мотивът е Световният ден на сестринството

На тържествена гала в Конгресния център кметът Димитър Николов връчи оценките на бургаските медицински сестри във връзка професионалния им празник – 12 май, Световен ден на сестринството. Събитието бе специфичен подарък и знак на благодарност от Община Бургас.

„ Вашата специалност е измежду топ три в света, която няма по какъв начин да бъде сменена от изкуствен интелект, тъй като търпението и човешката грижа са незаменими. А, това е същината на специалността на здравната сестра. Благодаря ви за търпението, за безсънните наряди, себеотрицанието и високия професионализъм. Бургас повече от 50 години образова медицински сестри. Затова благодаря на всички преподаватели от университета, които неуморно се грижат да образоват и да развиват тази специалност. Благодаря и на синдикатите, с които сме сътрудници. Честит празник! “, с тези думи кметът Димитър Николов поздрави медицинските сестри в залата.



Медицинските сестри получиха самостоятелни и групови оценки - плакет и грамота за заслуги в своята професионална област в шест съществени категории:

- За принос в развиването на ясленото дело и въвеждане на новаторски способи при развъждането и възпитанието на деца от 10 м – 3 години;

- За иновативност в региона на повишение здравното обучение на подрастващите;

- За висок професионализъм и подготвеност в системата на „ Детско и учебно опазване на здравето “;

- За интензивно присъединяване в промоция на здраве и профилактика измежду населението;

- За висок професионализъм и качество на предоставяните здравни услуги;

- За разпространение и развиване на специалността на здравната сестра и подкрепяне активността на „ Българската асоциация на експертите по здравни грижи “ – Бургас измежду медицинските експерти от „ Детско и учебно опазване на здравето “.

В началото на церемонията бе връчена и една специфична премия – „ За разпространение и развиване на специалността на здравната сестра “ на доцент Галина Терзиева, която с изключение на здравна сестра, е и доктор по педагогика и началник на катедра „ Здравни грижи “ в университет „ Проф. доктор Асен Златаров “.

На празничното събитие участваха над 200 медицински сестри от всички лечебни заведения, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас. За атмосферата до началото на спектакъла се погрижиха децата от Вокална групировка „ Морски песъчинки “, а по-късно оперните реализатори Мария Цветкова – Маджарова и Яни Николов от Държавна опера – Бургас и дует „ Бургас “.

Гости на празника бяха още ръководителят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова, ръководителят на Комисията по опазване на здравето доктор Антонио Душепеев, зам.-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева, Петя Стефанова – ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи - Бургас, Дина Димитрова – ръководител на КТ „ Подкрепа “ - Бургас и доктор Татяна Николова – ръководител на КНСБ - Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР