Тържествена заря-проверка по случай 112 години от Независимостта на България

...
Тържествена заря-проверка по случай 112 години от Независимостта на България
Коментари Харесай

Освиркаха Караянчева във Велико Търново

Тържествена заря-проверка по случай 112 години от Независимостта на България се организира довечера във Велико Търново като кулминационна точка на честванията през целия празничен ден, пердаде Българската национална телевизия.

Приветствено слово на площада произнесе ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

" Обявяването на Независимостта преди 112 години е едно национално дело и изпитание, което трае десетилетия. Усилие, в което вземат участие освен най-смелите, само че и най-умните наши предшественици. Пътят към тази историческа дата е предначертан от визионерите, взели участие в битката за църковна самостоятелност, от участниците в БРЦК, от тези смели българи, герои мъченици, взели участие в Априлското въстание, от опълченците, взели участие в Руско-турската война, от основателите на Търновската Конституция и от тези родолюбови българи, които направиха подобен исторически напредък, че Великите сили останаха сюрпризирани ", сподели Караянчева.

Речта на Караянчева беше съпроводена от освиркания и крясъци " оставка " от група протестиращи, към които тя се обърна със следните думи:

" Скъпи скандиращи, през днешния ден е празник на Независимостта, само че през днешния ден е четен единствено Манифеста, а има доста хора по-късно, които би трябвало да се борят на дипломатическия фронт, с цел да може средата на април 1909 година Независимостта на България да бъде приета от всички. Затова през днешния ден е празник на политическата воля, на здравия политически разсъдък, на тези, които в действителност могат да мислят за напред. Когато през днешния ден се събираме да честваме това, което са създали строителите на модерна България, би трябвало да си спомним, че тези, които бяха след тях позволиха неточности и ние в никакъв случай не би трябвало да ги забравяме ".

Накрая на словото си, Караянчева честити празника на всички българи, като поздрави и скандиращите, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР