Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи днес Негово Преосвещенство

...
Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи днес Негово Преосвещенство
Коментари Харесай

След служебното правителство: Епископ освети Областната управа в Пловдив

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужи през днешния ден Негово Преосвещенство Знеполският свещеник Арсений в Областна администрация Пловдив. В съслужение с архимандрит Максим и ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев той благослови регионалния шеф доктор инж. Илия Зюмбилев, неговите заместници Димитър Добрев и Атанас Ташков и им пожела триумф на всяко дело за богатството на всички жители на Пловдивска област. Негово Преосвещенство по-късно поръси със светена вода и всички чиновници на регионална администрация.
Прочетете още
„ Откликнахме на поканата на уважаемия губернатор и на вас, чиновниците, с цел да се помолим на Господа за мир, здраве и благополучие. Да изпросим божествената сила на Светия Дух да зареди всички вас със сили, с цел да можете безрезервно, с мир и обич, с неизменност и нематериалност, да служите на своя народ и да изпълнявате служебните си отговорности “. С тези думи се обърна към присъстващите свещеник Арсений и съобщи, че в нашата хилядолетна история има доста почтени българи, чийто образец на религия, родолюбие и себежертва могат да бъдат следвани.

Според него през последните години прокламираната безнаказаност, се трансформира в действие, която унищожава цялото ни общество, а най-тежко се отразява на душите на младежите. „ Днес е най-трудно да бъдеш просто човек – съответен, редовен, почтен, духовен и виновен. Затова дано да обединим напъните си и посредством богатства дума и отношение, да бъдем образец на положителното, на истината и на правдата “, прикани още Негово Преосвещенство.

В края на тържествения водосвет свещеник Арсений подари на регионалния шеф икона на Исус Христос с благопожелание да му дава сили в сложните дни и значимите управнически решения.

: Епископ освети Областната администрация в Пловдив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР