Тържествен водосвет за здраве и благополучие бе отслужен по повод

...
Тържествен водосвет за здраве и благополучие бе отслужен по повод
Коментари Харесай

Водосвет за здраве и благополучие в параклиса на УМБАЛ Пловдив

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен във връзка празника на Свети Пантелеймон в параклиса на УМБАЛ Пловдив, който носи името на светеца. На него участваха доктор Аргир Аргиров, пълномощник на лечебното заведение, началниците на отделенията и медици от личния състав.

Отец Теодосий се помоли за благоденствието на пациентите и работещите в университетската болница, по-късно освети рибен курбан, подготвен от 50 кг риба  в кухнята на лечебното заведение, който бе раздаден за здраве на всички. Свещеникът поздрави присъстващите на церемонията и пожела на медиците да бъдат все по този начин всеотдайни към своите пациенти, а на болните – бързо възобновяване.

Българската черква уважава паметта на Великомъченик Пантелеймон на 27 юли. Вярва се, че той е настойник на лекарите и акушерките, учил е при популярния доктор Ефросин. След като приел християнското кръщение, получил дара на лечителството и чудотворството.  Част от мощите му се пазят в светогорския съветски манастир " Свети Пантeлеймон “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР