Тържествен водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

...
Тържествен водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия
Коментари Харесай

Тържествен водосвет на бойните знамена на Българската армия

Тържествен водосвет на бойните флагове и знамената-светини на Българската войска беше отслужен през днешния ден във връзка на Деня на храбростта и празник на армията - 6 май.

Ритуала, отдаден на християнския празник Гергьовден, който се празнува като празник на Българската войска, отслужи Мелнишкият свещеник Герасим в съслужение с духовници.

Президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев одобри строя на почетния часовой. Държавният глава сервира венец на Паметника на Незнайния боец. Беше изпълнен националният химн от гвардейския духов оркестър.

Ритуалът приключи с церемониален марш на гвардейците, а след него ще се състои обичайният боен церемониал за празника на площад " Княз Александър Първи ".

Сред присъствалите на водосвета бяха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, политици, депутати, висши военни, дипломати, ветерани, жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР