Тържествен ритуал по изпращането на 40-ия български военен контингент за

...
Тържествен ритуал по изпращането на 40-ия български военен контингент за
Коментари Харесай

40-ия български военен контингент се включи в мисията на НАТО в Афганистан

Тържествен обред по изпращането на 40-ия български боен контингент за присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан се организира на летище Пловдив.
„ Отчитам като триумф реализирането на ротацията по проект, защото успяхме да опазим контингента здрав в тази комплицирана епидемиологична конюнктура “, означи зам.-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов. Той акцентира, че при започване на епидемията е осъществен разбор както в Българската войска, по този начин и по линия на командната конструкция на НАТО и в съответните органи, виновни за задачата. „ Военнослужещите бяха отделени във военно-почивната база в с. Рибарица и прекараха 14 дни в строга карантина “, напомни вицеадмиралът и разясни, че с помощта на подхванатите ограничения за запазване на здравето и за недопускане на евентуално разпространяване на COVID-19, контингентът отпътува в цялостен състав и в положително здраве след прекосяване на съответните проби.
Замл-началникът на защитата посочи, че все още ситуацията в Афганистан във връзка с разпространяването на ковид е спокойна, само че контингентът е екипиран с нужните защитни средства и добави, че ограничения се вземат и от командването на задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “. 
В Афганистан текат вътрешно-политически процеси и всички вероятни сюжети, които могат да имат въздействие върху задачата, са регистрирани “, увери вицеадмиралът и изрази вяра, че ситуацията в страната ще бъде естествена, ще спазим ротацията и след 20 април ще посрещнем сполучливо у нас 39-ия български контингент.
В задачата на НАТО в Афганистан българските военнослужещи ще извършват задания, свързани главно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с образованието и методическото подкрепяне на формирования от Афганистанската национална войска, оповестиха от Министерството на защитата.
40-ят български боен контингент е със конструкция народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери. В състава му са включени до 160 военнослужещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР