Тарикати се възползват от истерията около новите европейски правила за

...
Тарикати се възползват от истерията около новите европейски правила за
Коментари Харесай

Нова опасна измама набира скорост в Интернет! Ако получите такова писмо, не го отваряйте за нищо на света!

Тарикати се възползват от нервността към новите европейски правила за отбрана на персонални данни, с цел да се снабдят с тях. Фантазията им е ескалирала в степен, която елементарно може да заблуди наивници да дават персоналните си данни.

В случая са изпратени стотици електронни писма до български податели от името на най-голямата в света новинарска организация „ Асошиейтед Прес “ АП, основана в Ню Йорк, написа Блиц.

В имейла се показва, че " по отношение на общия европейски правилник за отбрана на персонални данни АП актуализира политиката си за дискретност и се ангажира да отбрани всяка предоставена лична информация ". За повече детайлности по какъв начин се употребява и съхранява информацията, се предлага обособен линк, написа " Марица ". 



Това е тактичност, която се ползва с фишинг имейлите за кражба на идентичност посредством интернет. Тези писма употребяват унифицирана форма за всеобщи известия от добре известни на " жертвата " компании, институции или уеб сайтове, които имат престиж. Не се доверявайте на писма, които приканват да се влиза в посочени линкове, още повече с адресант Съединени американски щати, където европейските правила не важат, предлагат експерти по компютърни закононарушения. 

От няколко дни стотици частни и държавни институции вършат запитвания на електронните пощи дали получателят желае да продължи взаимната връзка с тях. За задачата с противоположен имейл би трябвало да се дават имената, институцията, в която клиентът работи, и по избор номер на телефон.

Атаката е наложителна съгласно условие на новия европейски правилник за отбрана на персоналните данни, който влезе в действие от през вчерашния ден. Той визира администрацията, бизнеса и всички организации и сдружения, които събират, съхраняват, обработват или употребяват персоналните ни данни. Те засягат всяка информация, споделена от нас, като име, адрес, обединен цивилен номер, телефон, имейл, IP адрес на компютъра, данни за здравословното ни положение или религиозната ни принадлежност. В България органът, който ще управлява спазването на регламента и към който можем да се обръщаме с тъжби, е Комисията за отбрана на персоналните данни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР