Тарифите за такса "смет" в София няма да скачат през

...
Тарифите за такса "смет" в София няма да скачат през
Коментари Харесай

Много добра новина от столична община за джоба на софиянци

Тарифите за такса "смет " в София няма да скачат през идната година. Добрата вест заяви зам.-кметът по екология Йоана Христова, която показа план-сметката за почистването на града за 2020 година

В бюджета за чистотата в града за следващата година са заложени 217 166 644 лева, което е с 5,4 % повече от средствата за тази година. 67 млн. лева са планувани за събирането на битовите боклуци на територията на Столичната община, заяви Христова.

С 1 млн. лева повече са парите за събирането на едрогабаритни боклуци от семействата. В допълнение към това са планувани и 3,230 млн. лева за отчисления по Закона за ръководство на отпадъците.

Ще се резервира количеството на депонираните боклуци. 85,200 млн.са планувани пари за поддържане чистотата на териториите за публично прилагане. Чрез цистерни с маркуч ще бъдат мити четири пъти годишно улици и булеварди, които попадат в графата "обществено значими ", тъй като по тях върви градският превоз.

Общата повърхност на измитите трасета е 76 653 дка, изясни Христова. Тя заяви, че посредством автоцистерна с дюзи 24 пъти годишно ще бъдат измити всички улици, което значи още 290 хиляди дка. Увеличава се общото машинно миене на улиците с 83 %, уточни зам-кметът.

В допълнение е планувано нарастване със 7 % в машинното метене на улиците. Според Христова през 2020 година общината много по-интензивно ще "влезе " в кварталите.

Това важи за поддръжката, обвързвана със събирането и третирането на боклуци, по този начин и за грижата за междублоковите пространства. Именно за непорочност на междублоковите пространства, запазвайки към този момент наложилата се децентрализация към регионите, има увеличение на средствата с 200 хиляди лева Те стават 8,2 млн. лева
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР