Тарифата за трафика на един мигрант е между 2000 и

...
Тарифата за трафика на един мигрант е между 2000 и
Коментари Харесай

Тарифата за прекарване на мигранти стига до 10 000 евро на човек - Темида

Тарифата за трафика на един мигрант е сред 2000 и 3000 евро, само че в случай че групата е от по-малко хора, се употребява с VIP услуга и тогава цената доближава до 10 000 евро на човек.  

Това оповестиха представителят на основния прокурор Сийка Милева и представители на Министерство на вътрешните работи на конференция за взаимната интервенция за противопоставяне на незаконната миграция.

Милева даде детайлности за схемата, по която се прекарват хората. В Турция, България, Сърбия има по един основен уредник. Всеки от тях построява система с отговорници за обезпечаване на водачи, които транспортират мигрантите от точка А до точка Б, други са ангажирани с обезпечаването на квартири.

След като престоят избран интервал в страната, са отвеждани до точка на сръбско-българската страна, където се поемат от сръбските уредници. Заплащането се прави, когато главният уредник от турска страна удостовери, че мигрантите са минали в Сърбия, разясни Милева. Любопитна детайлност е, че все по-често трафикантите са ескортирани от пилотни коли, карани от дами, с цел да не будят съмнение.

По думите на зам.-шефа на ГДБОП Любомир Николов уредниците са превеждали мигрантите даже с рейсове и кемпери. А шефът на Групово дело " Гранична полиция " Росица Димитрова изясни, че профилът на мигрантите се е трансформирал - постоянно са нападателни и употребяват ножове. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР