Търговците в Одрин предприемат инициатива местните магазини да са отворени

...
Търговците в Одрин предприемат инициатива местните магазини да са отворени
Коментари Харесай

Наредиха на търговците в Одрин да учат български

Търговците в Одрин подхващат самодейност локалните магазини да са отворени до 03:00 часа през нощта, поради българските и гръцките туристи, оповестява www.obzornews.bg.

Според бизнеса по този начин туристите от България и Гърция ще могат да прекарат повече време в Одрин, което удовлетворява търговците.

От Камарата на индустриалците и търговците в Одрин (ETSO) оповестиха, че са решени да организират така наречен „ Бели нощи “, с цел да може алъш-веришът да продължи до ранните часове на нощта.

През последните месеци сривът на турската лира трансформира Турция в прелъстителен център за извършване на покупки, а почивката при съседите става все по-атрактивна. Само през първите шест месеца на годината към милион българи са посетили Турция.

Най-много са пътуванията към Одрин и Истанбул.

През последните месеци 70% от туристите в Одрин са българи, а от всеки ъгъл се чува българска тирада.

Председателят на ETSO Реджеп Зъпкънкурт съобщи предходната седмица на конференция пред турски медии, че в Санкт Петербург има термин наименуван Белите нощи, когато е ден и нощта не настава.

„ Ние желаеме да проведем фестивал на алъш-вериша, наименуван „ Белите нощи “, сподели Зъпкънкурт.

Той описа, че благодарение на търговците магазините ще бъдат отворени до 01:00-02:00 часа. Музикални групи и дефилета ще има на главния бул. и чаршията.

„ Посетителите ще имат опцията да се насладят на вземане-даване до 03:00 часа в Одрин. Има обичайни образци в това отношение, като Милано, Италия, където се провежда “, допълни председателят на камарата.

Той изтъкна, че идващите интензивно през уикенда в Одрин български и гръцки туристи са почнали да посещават града и през седмицата.

Той посочи значимостта локалните търговци, да научат български и гръцки език и изрази вяра, че жителите на града ще се отнесат отговорно към туризма. Реджеп Зъпкънкурт сподели, че извънграничния вземане-даване оказва помощ доста на туризма и за това „ би трябвало да се отнасяме доста добре към туристите “.

Председателят на Стоковата Борса в Одрин Йозай Йозтюрк уточни, че е огромен шанс за града да граничи с две страни членки на Европейски Съюз.

Бизнесмени приканиха задграничните студенти от Балканите, които следват в локалния Тракийски университет, да се включат на почасова работа, с цел да могат да се преодолее езиковата преграда по време на алъш-вериша.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР