Търговците в Одрин отчитат осезаем спад на продажбите след въвеждането

...
Търговците в Одрин отчитат осезаем спад на продажбите след въвеждането
Коментари Харесай

Търговците в Одрин пак поемат PCR-а на българите, но при условие

Търговците в Одрин регистрират осезателен спад на продажбите след въвеждането на новите условия на българските управляващи. Затова са склонни да поемат цената на PCR тестванията на клиентите от България, при положение обаче че те създадат покупки в размер на най-малко 1000 турски лири, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Търговците в града са подхванали тази акция поради отлива на клиенти от България, откакто българските управляващи вкараха условие за показване на PCR тест при връщането в България “, споделя Ахмет Езер, търговец от Одрин.

Той показва, че преди да бъде въведено условието, български жители всеобщо са посещавали Одрин. И неслучайно – в края на предходната година турската лира се срина до невъобразимо ниски равнища, което притегли доста сънародници на пазар в югоизточната съседка.

HTB цитира и търговеца Мехмет Йълдъръм, съгласно който 99% от клиентите му са български жители, а пазарът остава празен поради условията за PCR тест.

За турските си клиенти търговците в Одрин са решили да ползват 15% отстъпка за продуктите.

Припомняме, че при влошената епидемиологична конюнктура преди година, когато имунизацията едвам започваше и още веднъж се изискваше резултат от PCR тест за назад връщане в България, някои от огромните търговци в Одрин започнаха същия метод, с цел да си подсигуряват клиенти.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР