Търговците от граничния турски град Одрин печелят от срива на

...
Търговците от граничния турски град Одрин печелят от срива на
Коментари Харесай

Как българи печелят от кризата с турската лира

Търговците от граничния турски град Одрин печелят от срутва на турската лира по отношение на $ и еврото, споделя кореспондентът на БНР Нахиде Дениз. Клиенти от България и Гърция тези дни безусловно заливат магазините и пазарите.

Българите се възползват от високия курс на лв. по отношение на турската национална валута. Особено огромен е напорът към петъчния пазар Улус.

На пазара се оферират всевъзможни артикули, от облекла до хранителни артикули, кухненски предмети, перилни препарати, до плодове и зеленчуци. Много от предлагани стоките са маркови, само че защото се продават на сергии навън, са доста по-евтини спрямо бутиковите магазини. "Голям благодат имаме тези дни ", споделя Бюлент Реисоглу, ръководител на задругата на еснафите от пазара Улус.

"Ние сме от Хасково. Почти всяка седмица идваме да пазарим в Одрин, тъй като е по-евтино спрямо България. Тук има артикули за всеки джоб, по тази причина ни е преференциално. Продават ни и против левове. Особено в този момент, когато спадна турската лира, за същите пари купуваме два пъти повече стока. Купуваме си всичко от тук - зеленчуци, плодове, сирене, маслини, перилни препарати и други Обикновено идваме с децата и с мъжа ми. Отбиваме се и в българските църкви да запалителен свещички, хапваме вкусно в многочислените гостилници и по-късно се прибираме. С напазаруваното отсам изкарваме цяла седмица ", споделя Маргарита Динева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР