Търговците на цветя във Варна протестираха пред общината в града

...
Търговците на цветя във Варна протестираха пред общината в града
Коментари Харесай

Цветари ядоха стоката си в знак на протест

Търговците на цветя във Варна стачкуваха пред общината в града с искане за по-ниски наеми след рецесията, поради ковид.

Председателят на съюза на цветарите в града Росен Марков разяснява, че обстановката в сектора е отчайваща. „ Не е обикновено наем за 4 квадрата на цветния пазар до Катедралата да е от 400 – 440 лева, колкото е за тристаен апартамент. Повечето павилиони са затворени, а работещите в почивните дни вършат по 40 лв. оборот.

Виждали сте в Холандия по какъв начин изхвърлят с фадромите цветя. Няма абитурентски, няма сватби. Първата женитба, за която ни поръчаха цветя, е през едвам през септември  и това значи блокаж на активността ни.

Затова аз в този момент ще изям цветята, взел съм си и малко сиренце, с цел да не ми приседне. Тази салатка не е шопска, а цветарска “, изясни в присъщия си закачлив звук Марков.

Елена Йовчева, която продава цветя на пазара до Катедралата прибавя, че доста варненски фамилии се хранят от този пазар. „ Наемите са високи, а в това време няма обикновени условия.

Нямаме тоалетни, а мивката, която употребяваме, е социална. Ние обаче плащаме водата за нея, въпреки, че се употребява от цяла Варна. Отношението към нас е обидно с тези ограничаващи линии.

Идват чиновници на компания „ Пазари “ и ритат вазите, тъй като сме ги сложили отвън рестриктивните мерки. С 4 вази цветя няма по какъв начин да изкараме парите за наема.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР