Търговците на горива вече могат да подават по електронен път

...
Търговците на горива вече могат да подават по електронен път
Коментари Харесай

Търговците на горива вече могат да подават по електронен път в НАП данни за покупната цена на горивата

Търговците на горива към този момент могат да подават по електронен път данни за покупната цена на горивата, които са продали през месеца с нова е-услуга на Национална агенция за приходите, оповестяват от приходната организация.

Услугата "Подаване на информация за покупната цена на горивата, осъществени за календарния месец " е налична в портала за електронни услуги на приходната организация: https://inetdec.nra.bg/ с дипломиран електронен автограф /КЕП/.

Годишните финансови доклади ще се подават до 30 септември

За достъп до електронната услуга е належащо да се подаде заявление за потреблението ѝ през портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. В случай, че данните ще се подават от упълномощено лице, е належащо да се подаде "Заявление за прилагане на електронни услуги с КЕП на упълномощено лице ", с цялостен или непълен достъп.

Срокът за подаване на данни за осъщественото количество гориво в Национална агенция за приходите е до 20-то число на идващия месец, показват от организацията.

От Национална агенция за приходите припомнят, че покупната цена на горивото е средномесечната цена на придобиване без данък и без налог върху добавената стойност на всеки тип гориво по код от Комбинираната номенклатура. Цената е за един литър (за метан - за един килограм) и се показва в левове с акуратност до втория знак след десетичната запетая. Търговците на горива, които към този момент са подали данни за месец март по остарелия ред, не следва да ги подават още веднъж през електронната услуга.

Информационният център на Национална агенция за приходите дава отговор на въпроси на клиенти на телефон: 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни, на цена съгласно цените на съответния оператор, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР