Търговците, които използват собствени, наети електронни магазини или публично достъпни

...
Търговците, които използват собствени, наети електронни магазини или публично достъпни
Коментари Харесай

Интернет търговците декларират електронните си магазини

Търговците, които употребяват лични, наети електронни магазини или обществено налични онлайн платформи за продажби са длъжни да подадат информация за това пред Националната организация за приходите до 29 март 2019 година, оповестяват от офиса на Агенцията в Хасково. Изискването е годно за лицата, които и сега реализират е-търговия, а търговците, които отсега нататък ще употребяват електронен магазин, би трябвало да изпратят данни за него преди да започват активността си.

Подаването на информация става единствено по електронен път посредством портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, като е нужен електронен автограф. Изискването важи за физически и юридически лица, които правят продажби по интернет по занимание, т. е. не визира жителите, които случайно са продали свои персонални движимости, прецизират от приходната организация.

Електронната услуга работи от 28.12.2018 година като досега към този момент са декларирани 10 електронни магазина от страната.

Допълнителна информация за условията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР